ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΜΜΕ σήμερα

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΜΜΕ σήμερα

T​α Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, διεκδικούνται:

Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.

Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, και με την προϋπόθεση ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις.

Οι δημοσιογράφοι, ανασφάλιστοι από τις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς Ταμεία, δίχως αποθεματικά αρνούνται, μαζί με όλη την κοινωνία, να συμφωνήσουν σε πολιτικές που θέλουν την ενημέρωση να υπακούει στη λιτότητα και την κοινωνική αδικία.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με την 24ωρη απεργία μας αύριο Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους.

Σήμερα όλοι στις 12 το μεσημέρι στη συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.

Τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (7/12/16) και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top