Πρωτοσέλιδη επίθεση της Αυγής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον "ιερό πόλεμο" με τον Φίλη

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «μισαλλόδοξο κήρυγμα» και για «βαθύ κράτος της Ιεραρχίας», ενώ χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον λόγο του Ιερώνυμου «διχαστικό, ξενοφοβικό, ακραίο και προσβλητικό»

Πρωτοσέλιδη επίθεση της Αυγής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον "ιερό πόλεμο" με τον Φίλη

Βέλη γεμάτα αιχμές εξαπέλυσε στον Αρχιεπίσκοπο η εφημερίδα "Αυγή" μέσα από το πρωτοσέλιδό της. Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το βράδυ της Τρίτης.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «μισαλλόδοξο κήρυγμα» και για «βαθύ κράτος της Ιεραρχίας», ενώ χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον λόγο του Ιερώνυμου «διχαστικό, ξενοφοβικό, ακραίο και προσβλητικό».

«Με ένα άκρως "προβληματικό" σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους» σημειώνει χαρακτηριστικά η Αυγή και συνεχίζει: «Χρησιμοποίησε εθνικιστική φρασεολογία όπως "κίνδυνος αφελληνισμού και αποχριστιανοποίηση" και απαξίωσε «την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου ζήτησε την αναβολή της ανέγερσης τεμένους» σχολιάζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «ο κ. Ιερώνυμος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "προβληματικό" τον υπουργό Παιδείας και υπεραμύνθηκε της ισχύος του κλήρου θέτοντας το ερώτημα: "Ποιο λόγο έχει ο πρωθυπουργός, η Αριστερά, ο κομμουνισμός -αν θέλετε- να έχει λόγο στα εκκλησιαστικά πράγματα;"».

efsin-ieronimos-2.jpg


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top