Π��ππάς μετά το τέλος των συναντήσεων με τους «4»: «Οι τρείς μήνες είναι το απώτερο όριο»

«Δεν υπάρχει από καμία πλευρά διάθεση για καθυστερήσεις»

​Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο Νίκος Παππάς με τους τέσσερις καναλάρχες, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας, εξερχόμενος του κτιρίου, δήλωσε για τις επαφές που είχε κατά σειρά, με τους Μαρινάκη, Καλογρίτσα, Κυριακού και Αλαφούζο πως:

«Ήτανε πολύ παραγωγικές οι συναντήσεις. Νομίζω ότι όλοι οι προσωρινοί ��περθεματιστές έχουν συνείδηση της ευθύνης την οποία φαίνεται ότι αναλαμβάνουν, διότι υπάρχουν υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από το Σύνταγμα για την αντικειμενικότητα και για την με ίσους όρους προβολή όλων των απόψεων, υπάρχουν υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από το νόμο και για πρώτη φορά προβλέπουν και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, και πάρα πολύ αυστηρές προδιαγραφές για τις κτιριακές εγκαταστάσεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό, και πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την παραγωγή προγραμμάτων και την ποιότητά τους.Νομίζω ότι τέτοιες συναντήσεις όπως αντιλαμβάνεστε θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή και ο Γενικός με τους συμβούλους των ιδιοκτητών, αλλά και δικές μου συναντήσεις προσωπικά, για να οργανώσουμε με συγκροτημένο τρόπο την μετάβαση στην καινούργια τηλεοπτική πραγματικότητα».

Όταν ρωτήθηκε για τους χιλιάδες εργαζόμενους των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, λέγοντας:

«Ο κλάδος της τηλεόρασης έχει υποφέρει από ραγδαία μείωση της απασχόλησης. Είναι η πρώτη φορά που με το νόμο 4339, τοβ δικό μας νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, μπαίνει ένα φρένο στη μείωση της απασχόλησης. Είναι υποκριτικό, ειδικά όσοι κατηγορούσαν εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση, ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα, όταν απαιτήσαμε, ψηφίσαμε και περάσαμε να είναι τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι στα κανάλια εθνικής εμβέλειας (ακολουθούν και τα περιφερειακά όπου εκεί για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις απασχόλησης θα είναι πάρα πολύ αυστηρές), είναι νομίζω υποκριτικό τουλάχιστον ορισμένοι να επιτίθενται σε εμάς για αυτά τα ζητήματα. Θα υπάρξουν βεβαίως όλες οι μέριμνες οι οποίες αφορούν άλλα Υπουργεία και λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για πρώτη φορά ο νόμος ο δικός μας έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο αίτημα των «4» να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο αναμένεται να γνωμοδοτήσει για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, τόνισε:

«Θα είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα δεν θα καθυστερήσουμε. Οι τρεις μήνες θα είναι το απώτερο όριο. Δεν υπάρχει από καμία πλευρά διάθεση για καθυστερήσεις. Οι προσωρινοί υπερθεματιστές που έχουν ήδη κανάλια που λειτουργούν, αλλά και οι καινούργιοι, θέλουν αυτή η διαδικασία να μην τραβήξει για πάρα πολύ».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα θεματικών αδειών τώρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO Α��Ο ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Παππά με Μαρινάκη-Καλογρίτσα-Kυριακού και Αλαφούζο

Τηλεοπτικές άδειες: Αγωνιούν δημοσιογράφοι, «αδειούχοι» και μη….

Πρώτα απόφαση του ΣτΕ ζητούν οι 4 καναλάρχες και μετά θα καταβάλουν την πρώτη δόση

Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις! Πως αντέδρασαν οι εργαζόμενοι των καναλι��ν που δεν πήραν άδεια

ΤΩΡΑ στην ΓΓΕΕ: Μετά τον Κρέτσο οι εκπρόσωποι των 4 καναλαρχών βλέπουν τον Παππά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top