Ελεύθεροι οι φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ - «Μας σημάδευαν με καλάσνικοφ»!

Πώς βίωσαν την απέλπιδα προσπάθεια των προσφύγων να περάσουν τα σύνορα

Ελεύθεροι οι φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ - «Μας σημάδευαν με καλάσνικοφ»!

​Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Έλληνες φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν την Δευτέρα από τις Αρχές των Σκοπίων, τη στιγμή που κατέγραφαν την προσπάθεια εκατοντάδων απελπισμένων μεταναστών να φύγουν από την Ειδομένη και να περάσουν τα σύνορα, κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή στη βόρεια Ευρώπη. Μιλώντας στην εκπομπή «Live U» του Star, ένας εκ των φωτορεπόρτερ, ο Γιάννης Λιάκος, περιέγραψε καρέ καρέ όσα βίωσαν.

«Είμαστε ελεύθεροι από τα μεσάνυχτα. Ήρθαν τρία άτομα από την ελληνική πρεσβεία, πλήρωσαν το πρόστιμο των 260 ευρώ για λογαριασμό μας και μας άφησαν. Υπήρχε πολλή γραφειοκρατία, μείναμε οκτώ ώρες στο τμήμα, αλλά εντάξει… πλέον, όλα καλά», είπε ο κ. Λιάκος.

Ο φωτορεπόρτερ περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, να διασχίζουν το ορμητικό ποτάμι αλλά και μεγάλες αποστάσεις πάνω στα βουνά.

«Ξέραμε ότι σε κάποιο σημείο θα περνάγαμε τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αλλά δεν ξέραμε πού ήμασταν... Αντικρίσαμε Σκοπιανούς στρατιώτες να κρατούν όπλα και να μας σημαδεύουν. Ήταν μεγάλη δύναμη, τους είχαν ενημερώσει για την ενέργεια των προσφύγων. Ήταν λίγο τρομακτικό να βλέπεις ένα καλάσνικοφ να σε σημαδεύει, για ένα λεπτό “παγώσαμε”», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως, αφού τους συνέλαβαν, τους απέκοψαν από τους πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν καθισμένοι στα χωράφια, περικυκλωμένοι από στρατιώτες.

Δείτε στο βίντεο όσα εξιστόρησε ο φωτορεπόρτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Παιχνίδια στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων – Στέλνουν πίσω τους πρόσφυγες τα Σκόπια

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top