Πρόγραμμα Έλληνα βρίσκει τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook!

Πώς μπορεί να προστατεύσει τον χρήστη

​Ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook δημιούργησε Έλληνας μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής, ο οποίος μίλησε στο Star για τον τρόπο που δρα, ώστε να προστατεύεται ο χρήστης!

«Έφτιαξα ένα πρόγραμμα το οποίο αντιλαμβάνεται αν το προφίλ είναι πραγματικό. Το πρόγραμμα βρίσκει το ζητούμενο άμεσα, μέσα σε ενάμιση δευτερόλεπτο», είπε ο Γιώργος Δελαπόρτας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το σύστημα ελέγχει τις φωτογραφίες, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ του χρήστη και εκείνου που έκανε το αίτημα φιλίας, κάνοντας μία πρόγνωση για το αν το προφίλ είναι ψεύτικο ή αληθινό.

«Προσωπικό μου κίνητρο ήταν η αγανάκτηση για διάφορες προσκλήσεις υποτιθέμενων φίλων, η προστασία των πολιτών, αλλά και των παιδιών που κινδυνεύουν από παιδόφιλους», σημείωσε ο κ. Δελαπόρτας.

Την ώρα που τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook εκτιμώνται σε σχεδόν 84 εκατομμύρια, η εγκατάσταση του εν λόγω προγράμματος λειτουργεί συμβουλευτικά, ενώ ο χρήστης είναι αυτός που αποφασίζει αν θα αποδεχθεί ή όχι το αίτημα φιλίας…

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top