Η Κατερίνα Ευαγγελάκου πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Ανέλαβε καθήκοντα μετά την καθαίρεση του Γιώργου Προκοπάκη

Καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ ανέλαβε σήμερα η Κατερίνα Ευαγγελάκου, σύμφωνα με τον νόμο και μέχρι την επιλογή νέου προέδρου από το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά την καθαίρεση του Γιώργου Προκοπάκη.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο κ. Προκοπάκης καθαιρέθηκε με ομόφωνη απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο επικαλέστηκε «δυσκολίες συνενν��ησης και αδιέξοδη κατάσταση».

Σε ανακοίνωσή της για την αλλαγή σκυτάλης, η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. αναφέρει:

«Η νέα φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρία προέκυψε μέσα από τις ενδογενείς διαδικασίες της, δείγμα πως η ανεξαρτησία του θεσμού που προέβλεπε ο ιδρυτικός νόμος σταδιακά εμπεδώνεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ θα λειτουργεί συλλογικά και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο και διασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία της, μακριά από οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης. Τους τελευταίους επτά μήνες μετά τον ορισμό της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Προκοπάκη, έγιναν σημαντικά βήματα για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν ανοικτές δημόσιες διαβουλεύσεις για τη φυσιογνωμία, τη δομή και τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, καλλιεργήθηκε κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των διευθύνσεων και τμημάτων της εταιρείας, διενεργήθηκαν ανοικτοί διαγωνισμοί για την προμήθεια ξένου και ελληνικού προγράμματος και προγραμματίστηκαν παραγωγές εκπομπών – βήματα που οδήγησαν με επιτυχία στην ομαλή έναρξη της ΝΕΡΙΤ στις 4 Μαΐου. Τα βήματα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο σταθερά και γοργά το ερχόμενο διάστημα.

Η Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεσμεύεται ότι υπό το νέο σχήμα θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την ολοκλήρωση ενός πραγματικά δημόσιου και ανεξάρτητου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που θα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές της διαφάνειας, της ανοικτότητας και της π��λυφωνίας, ακριβώς όπως προβλέπεται από τον ιδρυτικό της νόμο και τον θεσμικό της ρόλο. Με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη, που την χρηματοδοτεί μέσω του ανταποδοτικού τέλους, η ΝΕΡΙΤ θα παράσχει υψηλών προδιαγραφών ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό περιεχόμενο, με αντικειμενική ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και εκπομπές λόγου και πολιτισμού για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα στελεχωθεί αξιοκρατικά, βάσει των διαδικασιών πρόσληψης εργαζομένων σε ειδικότητες εντός η εκτός ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα, η Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είναι ανοικτή και επιθυμεί τον διάλογο με όλους τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης –οι οποίοι εργάστηκαν για την άψογη εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ– προκειμένου, με την περαιτέρω αντικειμενική αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, να στελεχωθεί η εταιρεία με το κατάλληλο προσωπικό, διασφαλίζοντας παράλληλα και θέσεις εργασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top