Βέλγος δημοσιογράφος δηλώνει ότι δεν ευθύνεται το καθεστώς Άσαντ για τα χημικά

«Έχω ηθικό καθήκον να πω την αλήθεια», λέει

Βέλγος δημοσιογράφος δηλώνει ότι δεν ευθύνεται το καθεστώς Άσαντ για τα χημικά

Ποιος χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην επίθεση που έγινε στη Δαμασκό την 21η Αυγούστου; Η κυβέρνηση Ομπάμα, οι αμερικανικές και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rigts Watch λένε ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι το έκανε το καθεστώς Άσαντ. Ακριβώς το αντίθετο όμως, υποστηρίζει ο βέλγος δημοσιογράφος Πιέρ Πιτσινέν, που ήταν όμηρος επί 4 μήνες στη Συρία, μαζί με τον Ιταλό συνάδελφό του Ντομένικο Κίρικο.

«Ο Ντομένικο κι εγώ έχουμε ηθικό καθήκον να πούμε ότι δεν ήταν η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ που χρησιμοποίησε το σαρίν, ή οποιοδήποτε άλλο αέριο, στο προάστιο της Δαμασκού, Γκούτα. Είμαστε σίγουροι γι' αυτό μετά από μια συζήτηση που κρυφακούσαμε, παρόλο που μου κοστίζει να το λέω αυτό επειδή υποστήριζα με πάθος τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στον αγώνα του για τη δημοκρατία από το Μάιο του 2012», είπε ο δημοσιογράφος.

Ο Πιτσινέν τόνισε ότι τη συζήτηση την έκαναν οι δεσμώτες τους, που τους συμπεριφέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

«Στις 152 ημέρες μου στη χώρα αυτή συνάντησα εκατοντάδες ανθρώπους, όλοι δεσμώτες μου. Κανείς εκτός από έναν δεν έδειξε ποτέ σημάδια ελέους απέναντι σε μένα ή τον σύντροφό μου», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, επιφυλάσσονται να αποκαλύψουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά σχετικά με το κρίσιμο θέμα των χημικών στη Συρία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top