Θέατρο - Στέφανος Σαχλίκης: Τ' άστρη όπου ‘ναι άμετρα βιαζόταν να μετρήσει

Συνεχίζεται η διαδικτυακή προβολή της παράστασης για τον Κρητικό ποιητή

Στέφανος Σαχλίκης

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η διαδικτυακή προβολή της παράστασης “Στέφανος Σαχλίκης: Τ' άστρη όπου ‘ναι άμετρα βιαζόταν να μετρήσει”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ξεπερνώντας λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της στις 4 Ιανουαρίου, τις 2000 προβολές.

Στιγμιότυπα από την παράσταση 

Ο Στέφανος Σαχλίκης θεωρείται ο πρώτος εκπρόσωπος της κρητικής λογοτεχνίας και ο πρώτος ποιητής που εισήγαγε την ομοιοκαταληξία στη νεοελληνική λογοτεχνία. Βγήκε ζωντανός από την πανδημία πανώλης του 1348, γιορτάζοντας ξέφρενα τη σωτηρία του, ζώντας μια ζωή νυχτερινή χωρίς φραγμούς, ξοδεύοντας τη μεγάλη περιουσία που κληρονόμησε, μπαίνοντας ακόμα και στη φυλακή. Η ιδιόμορφη ποίηση του Σαχλίκη, ο σατιρικός της χαρακτήρας, η δημώδης γλώσσα που χρησιμοποιούσε και η μίμηση της λαϊκής παράδοσης που χαρακτήριζε τα έργα του, προσέγγιζαν την προαναγεννησιακή λογοτεχνική παραγωγή της Ευρώπης.

Παράταση για την παράσταση «Με τη Σιωπή»

Η παράσταση “Στέφανος Σαχλίκης: Τ' άστρη όπου ‘ναι άμετρα βιαζόταν να μετρήσει” στηρίζεται σε βιογραφικά στοιχεία του σπουδαίου Κρητικού ποιητή, και σε δύο κυρίως έργα του: την “Αφήγησι παράξενο του ταπεινού Σαχλίκη” και τις “Συμβουλές στον Φραντζισκή”. Πρόκειται για ένα έργο υπό εξέλιξη, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού Φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’ Οδόν 2020”, στη θεματική ζώνη “Φώτα, Αυλαία, Πάμε” του Διαδικτυακού Καναλιού του Δήμου Ηρακλείου “Heraklion Arts and Culture” και προγραμματίζεται να παρουσιαστεί δια ζώσης το ερχόμενο καλοκαίρι

Στέφανος Σαχλίκης 

Συντελεστές

Σύνθεση κειμένου, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Γιάννης Αναστασάκης Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Μακιγιάζ: Ιωακείμ Λαγουδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη
Διανομή: Θοδωρής Θεοδωρίδης (Σαχλίκης), Σοφία Δερμιτζάκη (Τύχη, Πόθα, Πολιτική), Ελένη Στρατάκη (Αφηγήτρια, Κουταγιώταινα, Πολιτική)
Και ο μικρός: Κωσταντίνος Μιχελάκης
Έπαιξαν οι μουσικοί: Aλέξανδρος Κανακάκης (Φλογέρες, μαντόλα), Bernardo Isola (Λαούτο, κλασσική κιθάρα), Ελεάννα Παπανικολοπούλου (Κρουστά), Κέλυ Θωμά (Λύρες)
Τραγούδησαν το “Ecco la primavera” η σοπράνο Ντένια Λεβέντη και ο τενόρος Emanuele Masi
Διάρκεια παράστασης: 38 λεπτά
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top