Η «Κάλπικη Λίρα» αποκτά ψηφιακή μορφή και επανακυκλοφορεί στις 15/4!

Η πρώτη μεγάλη διεθνής ταινία του ελληνικού κινηματογράφου

Τα σπουδαία ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έρχονται ξανά στην οθόνη, σε μια ψηφιακή προβολή της βραβευμένης ταινίας της δεκαετίας του 1950, «Κάλπικη Λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Ίλυα Λιβυκού, ο Μίμης Φωτόπουλος , η Σπεράντζα Βρανά, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Ορέστης Μακρής, κλέβουν τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες τους και με τη συνοδεία της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι και την αφήγηση του Δημήτρη Μυράτ, ζωντανεύουν ξανά τις τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες , με το ηθικό δίδαγμα ότι «ο παρ��ς είναι πάντα κάλπικος!»
Ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης - Καρατζόπουλος Α.Ε. επιμελήθηκε την ειδική ψηφιακή επεξεργασία της «Κάλπικης λίρας», η οποία γυρίστηκε το 1955, η οποία επανακυκλοφορεί με την τεχνολογία της ψηφιακής προβολής, την Κυριακή του Πάσχα!

«Η κάλπικη λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Βενετίας, Μόσχας και Μπάρι. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών και του Κάρλοβι Βάρι και μάλλον.. διεκδικεί και πάλι τα πρωτεία!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top