Παραιτήθηκε μετά το σάλο ο Φαμπρ – Τι λέει ο ίδιος «καρφώνοντας» τους Έλληνες

Σιωπή, μέχρι στιγμής, από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μαξίμου

Παραιτήθηκε μετά το σάλο ο Φαμπρ – Τι λέει ο ίδιος «καρφώνοντας» τους Έλληνες

​Μπορεί η κυβέρνηση να τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα της παραίτησης του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Γιαν Φαμπρ, όμως, μιλά σε βελγική εφημερίδα για την απόφασή του, μετά και τη «θύελλα» που προκάλεσε.

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, από το βράδυ της Παρασκευής πληροφορίες ήθελαν τον Βέλγο καλλιτέχνη να παραιτήθηκε από τη θέση που του έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, καθώς προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την απόφασή του να αποκλείσει τις ελληνικές παραγωγές από το φετινό φεστιβάλ και να κάνει αφιέρωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, παρουσιάζοντας και δικά του έργα.

«Αποδέχθηκα την εντολή που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία», αναφέρει ο Φαμπρ σε δήλωσή του στη βελγική εφημερίδα «L’ Avenir».

Αφήνοντας αιχμές για τις αντιδράσεις που ο ίδιος προκάλεσε, καταλήγει: «αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο έχω εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά».

Ο εικαστικός έχει υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή στον Αριστείδη Μπαλτά, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση, ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού, ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top