​«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»- Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και το τραγούδι για τους πρόσφυγες

Συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές

​«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»- Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και το τραγούδι για τους πρόσφυγες

​«Πατρίδες που έγιναν φωτιά» είναι ο τίτλος της συναυλίας αλλά και ενός υπέροχου τραγουδιού, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που ακούστηκε για πρώτη φορά χθες στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Γράφτηκε ειδικά για τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τη χώρα τους αναζητώντας μια νέα πατρίδα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην ηχογράφηση του, υπηρετώντας με την φωνή και την ψυχή τους τον μεγάλο σκοπό της στήριξης αυτών των ανθρώπων.

Όλα τα έσοδα της χθεσινής βραδιάς θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής κ Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους οι οποίοι συμβάλλουν στο να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο πιο σωστά μπορούμε. Να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες με έναν τρόπο ο οποίος θα βοηθήσει και αυτούς αλλά και την πόλη μας να κρατήσει την κανονικότητα της» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.Καμίνης.

Τη συναυλία οργάνωσαν ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με το ίδρυμα Ιnternational Foundation for Greece.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top