Βενετία: Στο περίπτερο της Αρμενίας ο Χρυσός Λέων της 56ης Μπιενάλε Τέχνης

Η κριτική επιτροπή απέτισε φόρο τιμής στην παράδοση, την ιστορία του Αρμενικού λαού στον ανθρώπινο πολιτισμό

Βενετία: Στο περίπτερο της Αρμενίας ο Χρυσός Λέων της 56ης Μπιενάλε Τέχνης

​Στην εθνική συμμετοχή της Αρμενίας, που συμπεριελάμβανε καλλιτέχνες της διασποράς του ιστορικού αυτού λαού, απονεμήθηκε σήμερα ο Χρυσός Λέων της 56ης Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, που άνοιξε σήμερα της πύλες της.

Η κριτική επιτροπή, στρέφοντας το βλέμμα προς την Ιστορία, απέτισε φόρο τιμής στην παράδοση, την ιστορία, και τη γενικότερη συνεισφορά του Αρμενικού λαού στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Το στοιχείο που χαρακτήρισε τη φετινή Μπιενάλε, ήταν η ιδεολογικά κι αισθητικά στρατευμένη στροφή της προς την αποτύπωση των διαφορών, των βιαιοτήτων, των διακρίσεων και των προβλημάτων που κυριαρχούν στον κόσμο, μέσα από μια καλλιτεχνική ματιά.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της 56ης Μπιενάλε Όκουϊ Ενουέζορ, «τούτη η έκθεση οργανώνεται γύρω από διαφορετικά κι επάλληλα στρώματα, ώστε όταν κάποιος επισκέπτεται την έκθεση, κάθε στρώμα της συναρθρώνεται γύρω από ένα βασικό ερώτημα, κάποιο πολιτικής φύσης, άλλο αισθητικής. Eπί τη βάση θα λέγαμε της ματιάς πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση, μίας σκέψης πάνω στη βία, την υποκειμενικότητα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top