Αμφίπολη:οι αρχαιολόγοι σκάβουν με τα χέρια για να μπουν στον τρίτο θάλαμο!

Χρησιμοποιούν νυστέρι και πινέλο

​Στον τρίτο θάλαμο του τύμβου Καστά βρίσκονται οι αρχαιολόγοι και αφαιρούν πολύ προσεκτικά το χώμα, το οποίο φτάνει τα 3,5 μέτρα ύψος, χρησιμοποιώντας νυστέρι και πινέλο!

Μάλιστα δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα για την ανασκαφή. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τρίτος θάλαμος είναι είτε προθάλαμος είτε ο νεκρικός θάλαμος. Επομένως οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότ�� μέσα σε αυτόν θα βρουν στοιχεία, θα βρουν διακοσμητικά ή κτερίσματα του νεκρού.

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για έναν τάφο, μακεδονικού τύπου μάλιστα, μοναδικό και με στοιχεία που αφήνουν έκπληκτους ακόμη και όσους έχουν δει από κοντά δεκάδες ανάλογα μνημεία.

Ακόμα πιστεύεται ότι το ψηφιδωτό που βρέθηκε στον δεύτερο θάλαμο είναι προπομπός ενός μεγαλύτερου ψηφιδωτού, το οποίο μάλλον δεν θα είναι στο δάπεδο καθώς φαίνεται ότι υπάρχει κλίση του εδάφους στον τρίτο θάλαμο!

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top