Στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο αγώνας της Κερατέας, από τον δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο!

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο αστυνομικός συντάκτης του STAR

Στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο αγώνας της Κερατέας, από τον δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο!

​Στις κινηματογραφικές αίθουσες του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει από τις 14 Μαρτίου το ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία», που δημιούργησαν ο δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ Βάιος Σύρρος με τον συνεργάτη του Γρηγόρη Οικονομίδη, και οι δύο κάτοικοι της περιοχής.

ΑΦΙΣΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.jpg
Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει με ρεαλισμό την τιτάνια προσπάθεια των κατοίκων της Κερατέας και του Λαυρίου, να ανατρέψουν την πολιτική απόφαση που ήθελε την δημιουργία τεράστιας χωματερής σε δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου.

Επί 128 μέρες, όσες μέρες κράτησε η βίαιη αντιπαράθεση των κατοίκων της Λαυρεωτικής με την κεντρική εξουσία, η κάμερα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, βρέθηκε δίπλα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και αποτύπωσε με τρόπο ρεαλιστικό τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που διαμορφώθηκαν στους κόλπους μιας συντηρητικής κοινωνίας, όπου η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τότε καταθέτουν σήμερα τη δική τους μαρτυρία, για τα αιματηρά γεγονότα αλλά και για τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στον ψυχισμό της τοπικής κοινωνίας.

Ο αστυνομικός συντάκτης του ΣΤΑΡ, μας είπε για τα κίνητρα που οδήγησαν τους δύο δημιουργούς να μορφοποιήσουν σε ντοκιμαντέρ δεκάδες ώρες οπτικού υλικού από τις ημέρες των συγκρούσεων στην Κερατέα:

«Ένας από τους βασικούς στόχους του ντοκιμαντέρ, πέρα από την όποια ιστορική καταγραφή των γεγονότων, ήταν να αποκατασταθεί η αλήθεια στην κοινή γνώμη της χώρας, καταρρίπτοντας μύθους, συκοφαντίες και πολιτικές σκοπιμότητες που στο πέρασμα του χρόνου τείνουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που όλοι μας, όπως κι εγώ ως κάτοικος της Κερατέας, ζήσαμε επί 128 μέρες και νύχτες. Οι κάτοικοι είχαν συγκεκριμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής με σύγχρονες μεθόδους και τελικά δικαιώθηκαν καθώς ήδη έχει υποβληθεί σχετική Περιβαλλοντική Μελέτη, ενώ έχει περάσει στη Βουλή και ειδική τροπολογία για την περίπτωση της Κερατέας, που αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες.»

Το ντοκιμαντέρ έχει επιλεγεί για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, στην ενότητα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Οι προβολές του ντοκιμαντέρ θα γίνουν το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 17:30, στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, και την Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα Τζω�� Κασσαβέτης στο Λιμάνι.

Δείτε το trailerστη διεύθυνση: https://vimeo.com/84479562

Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/128Keratea

Επικοινωνία - email: 128Keratea@gmail.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top