Βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη «Χαρά» η Αμαλία Μουτούση στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου

«Ένα μοναδικό πορτρέτο ενός γυναικείου χαρακτήρα και μια εξαιρετική ερμηνεία»

Βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη «Χαρά» η Αμαλία Μουτούση στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου

​Με ξεχωριστό βραβείο τιμήθηκε η Αμαλία Μουτούση στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου για την ερμηνεία της στην ταινία «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη.

Η κριτική επιτροπή τίμησε το φιλμ, που μάλιστα συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης, κάνοντας λόγο για «ένα μοναδικό πορτρέτο ενός γυναικείου χαρακτήρα και μια εξαιρετική ερμηνεία από την Αμαλία Μουτούση», στο ρόλο της κεντρικής ηρωίδας.

xara250_b.jpg
Η Χαρά βγαίνει από το μαιευτήριο με ένα μωρό στην αγκαλιά. Περνά τις μέρες της φροντίζοντας το νεογέννητο μωρό της. Καθημερινές εικόνες στοργής, εξοικείωσης, αφοσίωσης αλλά και γνωριμίας με το βρέφος στο ρυθμό ενός νανουρίσματος. Όλα μοιάζουν γνώριμα, οικεία. Η επαναλαμβανόμενη όμως έκτακτη είδηση για την απαγωγή ενός μωρού από το μαιευτήριο έρχεται να μας επαναφέρει βίαια στην πραγματικότητα. Στιγμές που διχάζουν το θεατή παρακολουθώντας τη Χαρά να φτάνει στα άκρα για να προστατέψει το μωρό της. Σαν μάνα. Σαν κάθε μάνα. Και όταν πια η Χαρά βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, κλεισμένη σε ένα κελί, αντιμέτωπη με τη δική της αλήθεια πια, επιλέγει τη σιωπή, όπως κάνει και η δική της μητέρα. Η ταινία αφυπνίζει τα φαντάσματα του παρελθόντος μέσα από στυλιζαρισμένα ασπρόμαυρα πλάνα. Σαν εκκωφαντικό νανούρισμα.

Να σημειώσουμε ότι η Αμαλία Μουτούση έχει ήδη βραβευτεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου.

15547833_hara_3.limghandler.jpg
Στην ταινία παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Φλέσσας, Στεφανία Γουλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη (η οποία επίσης τιμήθηκε με το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου από την ΕΑΚ),Γιώργος Συμεωνίδης.

Το μεγάλο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου κέρδισε το «A World Not Ours» του Μαχντί Φλάιφελ από τον Λίβανο.

Σε παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ, την Ελλάδα εκπροσώπησε επίσης η Κωνσταντίνα Βούλγαρη, με την ταινία «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top