Αρχαία ελληνικά νομίσματα του 4ου και 5ου αι. π.Χ επιστρέφουν στην Ελλάδα

Βρέθηκαν κρυμμένα στις αποσκευές ενός Βέλγου!

​Ένας αρχαιολογικός «θησαυρός», αποτελούμενος από 118 ασημένια αρχαία ελληνικά νομίσματα του 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα, βρέθηκε στα χέρια Βέλγου κι αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Τα αρχαία νομίσματα είχαν βρεθεί στην κατοχή του Βέλγου τον Νοέμβριο του 2011, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Χαλκιδικής. Τα νομίσματα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε μία θήκη CD στις αποσκευές του και κατασχέθηκαν από τις ελβετικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές και το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκαν και με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες επετεύχθη τον Οκτώβριο του 2012, η έκδοση μιας προσωρινής απόφασης δέσμευσης των νομισμάτων.
Ο Βέλγος συναίνεσε να επιστραφούν, ωστόσο η εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βέλγου, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τις ελβετικές αρχές προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα αρχαία ελληνικά νομίσματα αναμένεται να επιστραφούν κοντά στις 8 Απριλίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top