Ποιός είναι ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης- υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «Argo»;

Μάθετε τα πάντα για τον Alexandre Desplat

Ποιός είναι ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης- υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «Argo»;

​Ο Alexandre Desplat είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες της γενιάς του και φέτος είναι υποψήφιος για Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας “Argo” του Μπεν Άφλεκ.

fotointro.jpg

Ο Ελληνο-γάλλος κινηματογραφικός συνθέτης έχει υπάρξει τέσσερις φορές υποψήφιος Όσκαρ και έχει ένα κοινό πάθος για τη μουσική και τον κινηματογράφο, που τον οδηγεί σταθερά στη δημιουργία
μιας νέας και μοναδικής «φωνής» στην κινηματογραφική μουσική.

Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του αυτή και η μικτή του πολιτιστική επιρροή.

600full-alexandre-desplat.jpg


Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1961 από Γάλλο πατέρα και μητέρα Ελληνίδα (συγκεκριμένα με καταγωγή από το Βόλο). Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ενώ μετά το γάμο τους μετακόμισαν στο Παρίσι, όπου γεννήθηκε ο Alexandre. Από την ηλικία των πέντε έπαιζε πιάνο, ενώ είχε γνώσεις στην τρομπέτα και το φλάουτο.

alexandre-desplat.jpg
Σπούδασε με τον Claude Ballif, Iannis Xenakis στη Γαλλία και τον Jack Hayes στην Αμερική. Επηρεασμένος από καλλιτέχνες της Νότιας Αμε��ικής και της Αφρικής αλλά και από τους δασκάλους του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Carlinhos Brown Ray Lema, ο Desplat γρήγορα εξειδικεύτηκε τόσο στην ερμηνεία, όσο και στη σύνθεση.

Έχει ξεχωρίσει για τα έργα του και συνολικά έχει λάβει 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, έξι υποψηφιότητες BAFTA, έξι για Χρυσή Σφαίτα και δύο υποψηφιότητες για Grammy.

Την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα κέρδισε για την ταινία « The Painted Veil» το 2006 και το πρώτο βρετανικό βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου το 2011.

alexandre-desplat_galleryphoto_paysage_std.jpg
Μεταξύ των διαφόρων έργων, ο Alexandre Desplat έχει εργαστεί σε πολλές ταινίες του Χόλυγουντ συμπεριλαμβανομένων των : «The Queen», «The Curious Case of Benjamin Button», «New Moon», «Fantastic Mr. Fox», «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1and Part 2» και «The King's Speech»,

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top