Η κόρη του Μ. Λοΐζου απαγόρευσε να γίνει συναυλία με τραγούδια του πατέρα της

Έστειλε εξώδικο και άλλαξε το ρεπερτόριο

Την προγραμματισμένη συναυλία για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Λοΐζου , που διοργάνωνε ο Δήμος Πέυκης –Λυκόβρυσης, ακύρωσε με εξώδικό η κόρη του, απαγορεύοντας να ακουστούν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Μουρατίδης δήλωσε: «Ετοιμάζαμε μια συναυλία για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Λοΐζου και με όλο το σεβασμό γιατί τα παιδιά λατρεύουν τον συνθέτη Μάνο Λοΐζο και τα τραγούδια του και ξαφνικά λαμβάνουμε ένα εξώδικο από την κόρη του που μας απαγορεύει να κάνουμε τη συναυλία. Επιχείρησα να της τηλεφωνήσω, την πήρα 2-3 φορές τηλέφωνο. Δεν το σήκωσε ποτέ το τηλέφωνό της».

Την ιδέα και την σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Νίκος Μουρατίδης, και νέα παιδιά από μουσική σχολή είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό για την βραδιά που θα ερμήνευαν τραγούδια του αγαπημένου τους συνθέτη, μπροστά σε κοινό.

Όπως είπε ο Νίκος Μουρατίδης ήταν επιθυμία των παιδιών. Νέα παιδιά δηλαδή 20-25 χρονών που ήθελαν να τραγουδήσουν Μάνο Λοΐζο με αποτέλεσμα τα παιδιά να στενοχωρηθούν πάρα πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μυρσίνη Λοΐζου με το εξώδικο ζητούσε να μην ακουστεί κανένα τραγούδι του πατέρα της. Οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου όπως λένε έστειλαν επιστολή, ζητώντας την άδεια της και προσκαλώντας την να παραβρεθεί στην εκδήλωση, αλλά δεν πήραν απάντηση. Έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η βραδιά με άλλο ρεπερτόριο. Η πλευρά Λοΐζου υποστηρίζει ότι δεν έλαβε την επιστολή.

«Απαγορεύουν να παίξουν τα τραγούδια του Λοΐζου τα νέα παιδιά αλλά επιτρέπουν να τα παίζει ας πούμε… γιατί δεν απαγορεύουν στη Γαλάνη και την Αλεξίου να τα πούνε; Θα μου πεις ότι αυτές είχαν κάνει τις πρώτες εκτελέσεις», αναρωτήθηκε ο κ. Μουρατίδης.

Η κυρία Λοΐζου στο παρελθόν με εξώδικο είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιηθεί τραγούδι του συνθέτη από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα η κίνηση της είχε βρει πολλούς υποστηρικτές. Όμως στη συναυλία που θα δινόταν στο δήμο Πεύκης νέα παιδιά που είχαν οργανώσει όπως λένε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top