Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον Γιάννη Σπανό

Ο πατέρας του Νέου Κύματος άφησε όμως πίσω του πλούσιο έργο

Δείτε τι είπαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star o Μανώλης Μητσιάς ,ο Γιώργος Κατσαρός και ο Νότης Μαυρουδής

«Φτωχότερο» είναι από σήμερα το ελληνικό πεντάγραμμο! Ο Γιάννης Σπανός «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Πέθανε ο Γιάννης Σπανός

Γιάννης Σπανός: Τα τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία!

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος θέλησε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. «Βαριά θλίψη, κενό. Σαν να μην έφταναν οι απώλειες αυτό τον καιρό. Ξέρω… Δε ζει μαζί μας, θα ζουν για πάντα τα μεγάλα τραγούδια του, η μουσική του. Παρηγοριά. Έφυγε ο Γιάννης Σπανός. Ένας σπουδαίος, ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, που το έργο του θα ζει για πάντα. Μας λείπει όμως κι ο άνθρωπος. Ο υπέροχος, ο χαριτωμένος, ο πάντα γελαστός, ο γενναιόδωρος Γιάννης. Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατος είναι νομοτέλεια, όμως αυτούς που αγάπησες, κακά τα ψέμματα, τους θες κοντά σου, όσο γίνεται πιο πολύ. Στο καλό αγαπημένε μου φίλε. Σ’ ευχαριστώ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας στον λογαριασμό του στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βαριά θλίψη, κενό. Σαν να μην έφταναν οι απώλειες αυτό τον καιρό. Ξέρω... Δε ζει μαζί μας, θα ζουν για πάντα τα μεγάλα τραγούδια του, η μουσική του. Παρηγοριά. Έφυγε ο Γιάννης Σπανός. Ένας σπουδαίος, ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, που το έργο του θα ζει για πάντα. Μας λείπει όμως κι ο άνθρωπος. Ο υπέροχος, ο χαριτωμένος, ο πάντα γελαστός, ο γενναιόδωρος Γιάννης. Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατος είναι νομοτέλεια, όμως αυτούς που αγάπησες, κακά τα ψέμματα, τους θες κοντά σου, όσο γίνεται πιο πολύ. Στο καλό αγαπημένε μου φίλε. Σ' ευχαριστώ.

A post shared by George Dalaras (@dalaras_george_official) on

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέβασε μια πολύ τρυφερή κοινή τους φωτογραφία και τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Αντίο Μεγάλε μου, Τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη, Σ’ ευχαριστώ για Όλα».

Ο Μίλτος Καρατζάς τον αποχαιρέτησε γράφοντας στο Instagram: «Πεθανε ο Γιαννης Σπανος, σε ηλικια 85 ετων. Ενας απο τους σημαντικοτερους Ελληνες συνθετες και πρωτεργατης του «Νεου Κυματος». Και εκτος απο μεγαλος συνθετης, υπηρξε και ενας σπουδαιος ανθρωπος, γεματος καλοσυνη και παντα με το χαμογελο στα χειλη.

Ειχα την χαρα και την τιμη να ειναι ενας απο τους πρωτους καλλιτεχνες που γνωρισα και συνεργαστηκα στα πρωτα μου βηματα στην δισκογραφια. R.I.P.».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πεθανε ο Γιαννης Σπανος, σε ηλικια 85 ετων. Ενας απο τους σημαντικοτερους Ελληνες συνθετες και πρωτεργατης του «Νεου Κυματος». Και εκτος απο μεγαλος συνθετης, υπηρξε και ενας σπουδαιος ανθρωπος, γεματος καλοσυνη και παντα με το χαμογελο στα χειλη. Ειχα την χαρα και την τιμη να ειναι ενας απο τους πρωτους καλλιτεχνες που γνωρισα και συνεργαστηκα στα πρωτα μου βηματα στην δισκογραφια. R.I.P. • • #rip #spanos #giannisspanos #composer #songwriter #talent #legend #pianist #musician #memories #vintage

A post shared by Miltos Karatzas (@miltoskaratzas1) on

Από την άλλη πλευρά, η Ντορέττα Παπαδημητρίου δημοσίευσε ένα τραγούδι του σχολιάζοντας: «Ένας μεγάλος δημιουργός,που έγραψε μουσική για τόσα και τόσα τραγούδια ,που αγαπήσαμε .Αυτό είναι ένα από αυτά .Ένα τραγούδι που πάντα με συγκινεί..Ερμηνευμένο εδώ από την μοναδική @giota_negka_official . Καλό ταξίδι».

 «Έφυγε σήμερα ένας σπουδαίος δημιουργός και ένας υπέροχος άνθρωπος...Γιάννης Σπανός... Εδώ είμαστε στο Καλλιμάρμαρο μαζί με τον Αντώνη Ρέμο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα», έγραψε η Μελίνα Ασλανίδου συνοδεύοντας την ανάρτησή της με ένα βίντεο.

Μελωδικό ήταν και το «αντίο» της Φωτεινής Δάρρα: «Έφυγες μια «νύχτα βροχερή» όμως μέσα μου θα είσαι «μια αγάπη για το καλοκαίρι» παντοτινή... Αντίο Γιάννη Σπανέ-σπάνιε- Σε ευχαριστώ γι αυτό το υπέροχο τραγούδι...»

 «Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας...», έγραψε η Γιώτα Νέγκα στο Instagram ανεβάζοντας ένα βίντεο από μία μουσική τους συνάντηση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας... #giannisspanos

A post shared by Giota Negka Official (@giota_negka_official) on

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top