Αύριο κρίνεται το μέλλον της ΘΕΣγάλα με τα αυτόματα ΑΤΜ γάλακτος

Έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα

Κατάστημα αυτόματης πώλησης γάλακτος της ΘΕΣγαλα

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της βρίσκεται ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, που εμπορεύεται γάλα μέσω αυτομάτων μηχανημάτων σε πολλά σημεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας.

Αύριο, 22 Μαρτίου 2019, συζητείται στο Πρωτοδικείο Λάρισας της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, την οποία η ΘΕΣγάλα είχε καταθέσει στις 25 Ιανουαρίου.

Με τον συνεταιρισμό να προσπαθεί να εφαρμόσει πλάνο εξυγίανσης, ενδεχόμενη ένταξη της ΘΕΣγάλα στον πτωχευτικό κώδικα, θα δώσει και πολύτιμο χρόνο στην εταιρεία για να αναζητήσει επενδυτή. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Λάρισας, το οποίο όμως τελικά αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας και των πιστώτριων τραπεζών θα έχουν συνάντηση προκειμένου να καταλήξουν σε ένα οριστικό επιχειρηματικό πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει ο συνεταιρισμός έτσι ώστε να εξυγιανθεί και να καταστεί βιώσιμος.Ο τραπεζικός δανεισμός του συνεταιρισμού ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συνεταιρισμός εμφάνιζε κέρδη μέχρι και το 2015 (οικονομική χρήση από 1ης Ιουλίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2015). Έκτοτε, τα οικονομικά έτη κλείνουν με ζημιές για τη ΘΕΣγάλα, με χειρότερη σημείο την επόμενη χρονιά (2015-2016), όταν οι ζημιές έφτασαν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top