«Χτύπησε» η κακοκαιρία! Εγκλωβίστηκαν ΙΧ στη Θεσσαλονίκη-Χαλάζι στα Τρίκαλα

Ποτάμια οι δρόμοι σε Ωραιόκαστρο και Εύοσμο

Τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας στη Μακεδονία, εκδηλώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όπως είχε προβλέψει  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από την Παρασκευή - Ο καιρός στην Αττική

Ισχυρή βροχή που έπληξε το Ωραιόκαστρο, προκάλεσε συσσώρευση υδάτων με τη στάθμη του νερού σε μερικά σημεία να φτάνει έως τις πόρτες των αυτοκινήτων. Δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε δρόμο που είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Ακινητοποιημένα έμειναν τα αυτοκίνητα λόγω βροχής στην οδό Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο.

Δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην οδό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί και στον Εύοσμο

Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στον Εύοσμο από την ισχυρή βροχόπτωση. Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης.

Έριξε χαλάζι στα Τρίκαλα

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι μεγάλη καθώς το χαλάζι σκέπασε και τα χωράφια. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι. Το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση.  

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα σημειωθούν καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

πηγή: makthes.gr, thestival.gr,  trikalavoice.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top