Σταυρώστε τους, σταυρώστε τους… 

Φωτογραφια αρθρογραφου

Ηθοποιός σημαίνει… σταυρός!

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς. Αυτό που τα συνδυάζει και τα δύο ακόμα πιο… ουδείς! Ποιο είναι αυτό; Μα η πολιτική, που ανέκαθεν τραβούσε κάθε είδους καλλιτέχνη (εντός ή εκτός εισαγωγικών) σαν το μέλι τη μέλισσα.

Οι εποχές όπου celebs ήταν ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου, ο Λαφαζάνης κι ο Τσίπρας -αναφέρομαι στο «μαύρο» 2015- έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και από ό,τι φαίνεται... η «διασημότητα» επιστρέφει και πάλι σε αυτούς που δικαιωματικά ανήκει. Σε αυτούς που βρίσκονταν ανέκαθεν στα φώτα, μόνο που τώρα προσπαθούν να τα... οδηγήσουν στην κάλπη. Είτε στην εγχώρια, είτε στην ευρωπαϊκή, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για πολλούς καλλιτέχνες να κάνουν την πολυπόθητη διεθνή καριέρα που ονειρεύονται.

Το φαινόμενο «είμαι ηθοποιός, θέλω να γίνω υπουργός» δεν είναι σημερινό. Πρώτη το βροντοφώναξε η Μελίνα Μερκούρη τη δεκαετία του ’80. Κι επειδή το γνωστό «τάδε με ΠΑΣΟΚ» και «τάδε με ΣΥΡΙΖΑ» ισχύει και στην κάθοδο των απανταχού celebrities στον πολιτικό στίβο, πλέον το επίπεδο, αλλά και τα κίνητρα είναι πολύ πιο... ταπεινά! 

Γέμισαν διάσημους τα ψηφοδέλτια - Πού κατεβαίνουν υποψήφιοι;

Το «θέλω να προσφέρω στον τόπο μου» συνήθως κρύβει το «θέλω έστω και για λίγο να έχω ένα σταθερό εισόδημα». Αν δε, μιλάμε για το Ευρωκοινοβούλιο, τότε αυτό το εισόδημα γίνεται ιδιαίτερα υψηλό κι άκρως δελεαστικό. 

Από τις θεατρικές σκηνές και τις νυχτερινές πίστες, από τα τηλεοπτικά πλατό και τις πασαρέλες, πολλοί θέλουν να γίνουν ο επόμενος… τάδε βουλευτής, γενικός γραμματέας ή υπουργός που θα περάσει με δόξα και τιμή την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και θα φωτογραφηθεί δίπλα από τον πρωθυπουργό στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Θολό το βίντεο της Έφης... θολό και το πολιτικό σκηνικό με τόση καλλιτεχνική εκπροσώπηση

Εν έτει 2019, το «κακό» έχει παραγίνει, με το απλό πολιτικό τρολάρισμα κομμάτων τύπου Λεβέντη να γίνεται από... δίκαιο πράξη και να μπαίνει στη Βουλή. Από Αλέξη Γεωργούλη και Γιώργο Τσαλίκη, μέχρι Σάρα Εσκενάζυ και Γιάννη Φλωρινιώτη το «Σταυρώστε με, σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με» της Έφης Σαρρή μοιάζει πιο επίκαιρο -ok το παραδέχομαι και… trash- από ποτέ!

Αχ βρε Λάκη Λαζόπουλε, κατέστρεψες μία σπουδαία (;) πολιτική καριέρα... κάνε ξανά το θαύμα σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top