Kυβέρνηση: Άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Τον αποτροπιασμό και την απόλυτη καταδίκη της Κυβέρνησης προκάλεσε το  νέο αιματηρό επεισόδιο  οπαδικής βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου. Η Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να  μην αφήσει καμία σκιά αλλά και να αποδωθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανάρτηση του Super 3 για τον θάνατο του 29χρονου

«Θλιβερός κρίκος οπαδικής βίας Θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες. Υπάρχουν συλλήψεις περίπου 90 ατόμων  Υπάρχει αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων με το νέο ποινικό κώδικα. Υπάρχουν ερωτηματικά ως προς τα επιχειρησιακά θέματα. Θα διερευνηθούν» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση 

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν ευθύνες στη κυβέρνηση αλλά και σοβαρές παραλήψεις στον σχεδιασμό της αστυνομίας που είχε αναλάβει την παρακολούθηση των Κροατών χούλιγκαν. Μάλιστα  ζητούν επιτακτικά  απαντήσεις για το πως καταφέραν  να ξεφύγουν από την παρακολούθηση των αρχών

«Έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος και 8 ακόμα τραυματίστηκαν.Το "φτάνει πιά" δεν αρκεί. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και σοβαρές ευθύνες. Πώς μπήκαν ; υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας ; Τι λέει η ηγεσία του υπουργείου ;
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί ανασφάλεια
» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Ένας 27χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ

Αντιπολίτευση: Να δοθούν απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και να καταλογιστούν οι  πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες  ζητούν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.  

«Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  


«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ» ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ ΚΚΕ.  

«Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι υπόλογοι για πράξεις και παραλείψεις αστυνομικών» τόνισαν οι Σπαρτιάτες.

«Αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. που υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία, στην ανομία και την ασυδοσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. 

 Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top