Tσίπρας: «Θα σας κάνω τη ζωή δύσκολη»

«Δημιουργήσατε εντυπώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στρατιά κατσαπλιάδων»

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε τον λόγο μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε στον Πρωθυπουργό πως «θα βρίσκομαι εδώ από αυτό το βήμα καθημερινά –μπορεί να σας κάνω τη ζωή δύσκολη αυτό έχει όμως η Δημοκρατία- για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αντικρούσω αυτό τον απύθμενο λαϊκισμό που χρησιμοποιήσατε και για να καταλάβετε την εξουσία αλλά και τώρα τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του πως δε σέβεται «τους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους».

«Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ότι ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.«Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: «Ο πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας»

Το κράτος δεν είναι φέουδο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο επιλογή της κυβέρνησης να θέσει ως επικεφαλής της ΕΥΠ τον κ. Π. Κοντολέοντα και στις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με το βιογραφικό του:

«Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ψευδής εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόγκωσε τους μετακλητούς»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε δημιουργήσει την «ψευδή εντύπωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών.

«Έχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι ειδικοί συνεργάτες κλπ. Μόνο στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «Έχουμε μια διαστρέβλωση, έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την «στρατιά των κατσαπλιάδων»,» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μέσα σε τρεις μέρες κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση και αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών και τον συνολικό αριθμό του προσωπικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κατά ακαθόριστο αριθμό. Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε χθες για αύξηση μόνο κατά είκοσι των μετακλητών,» σημείωσε και τόνισε ότι στο τέλος δε θα ξέρει πόσους μετακλητούς έχει η κυβέρνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top