Τσίπρας: «Αυτή είναι η αληθινή οικογενειακή μου ιστορία»

Η απάντηση μέσω facebook για τον πατέρα του και τη χούντα

Σκληρή κόντρα, που έφτασε ακόμη και στην ιστορία των οικογενειών τους, είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να επανέρχεται σήμερα με μία μακροσκελή δήλωση για τον πατέρα του, λέγοντας ότι το χρωστάει στη μνήμη του.

Ο πρωθυπουργός, με ευθεία αιχμή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «δεν ανήκω σε μία πολιτική οικογένεια, που δεν έκανε καμία άλλη δουλειά, παρά μόνο πολιτική, και είναι ζάπλουτη. Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς για την ελίτ και τους πολλούς σε μένα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η οικογένεια Τσίπρα έκανε λεφτά με δουλειές που έπαιρνε από τη Χούντα: «Ας αναζητήσουμε λίγο και τους τρόπους, με τους οποίους απέκτησε η δικιά σας οικογένεια την περιουσία της. Με ποιους έκανε δουλειές στη Χούντα… Μη μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάκτυλο για την οικογένειά μου».

Τρικούβερτος καβγάς Τσίπρα - Μητσοτάκη στις δευτερολογίες τους

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη με έναν στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη, λέγοντας χωρίς καν να κοιτάζει τον πρόεδρο της ΝΔ «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν».

«Αυτή είναι η αληθινή οικογενειακή μου ιστορία»

«Αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν» έγραψε σήμερα σε μακροσκελή δήλωση στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αστήριχτες συκοφαντίες και ψέμα», ενώ τονίζει πως ποτέ δεν άλλαξε τα αριστερά πολιτικά του φρονήματα και ποτέ δε συνεργάστηκε με τη Χούντα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, ο πατέρας του συνελήφθη από χουντικούς και παρέμεινε ενάμιση μήνα στη φυλακή.

Στη μεταπολίτευση, επισημαίνει πως ο Παύλος Τσίπρας εντάχθηκε στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, «χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια».

«Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το '89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Θα τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και περηφάνεια», κλείνει ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Δε μετανιώνω για αυτά που είπα στον Τσίπρα, πολιτική η κριτική μου

«Δε μετανιώνω, ήταν πολιτική η κριτική μου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες στη Βουλή για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτηση στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, για το εάν θα άλλαζε κάτι από τα όσα είπε στον πρωθυπουργό, είπε: «Έχω προσπαθήσει με επιμονή να κρατήσω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην ουσία. Χθες επέλεξα κάτι διαφορετικό, να απαντήσω. Δε μετανιώνω, οι τοποθετήσεις μου και η κριτική μου ήταν πολιτικές. Δεν μπορεί να στέκεται κάποιος αδιάφορα σε ζητήματα ηθικής στην πολιτική. Όποιος παρακολούθησε τη χθεσινή συζήτηση έβγαλε τα συμπεράσματά του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top