ΒΟΜΒΑ Βούτση: Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Κάνει λόγο για «πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ» και για «ξήλωμα κάλτσας»

ΒΟΜΒΑ Βούτση: Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Για διακαή πόθο του Τραμπ να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε τις  συζητήσεις περί Grexit ως μέρος σχεδίου των ΗΠΑ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και όχι ως σύγκρουση της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Το Grexit δεν επανέρχεται πια ως μία απειλή και ως ένα σχέδιο όπως το 2015. Τότε ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε ετοιμάσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μας παρουσιάστηκε, και μάλιστα με την συναίνεση τότε οκτώ ή και δέκα χωρών, ως επιλογή. Τώρα δεν επανέρχεται ως κάτι τέτοιο αυτή η απειλή. Επανέρχεται στο πλαίσιο της διακαούς, απ’ ό,τι φαίνεται, επιθυμίας της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ να οδηγηθεί η ΕΕ και το ευρώ σε πλήρες αδιέξοδο. Γι’ αυτό και είχαν χαιρετίσει το Brexit, γι’ αυτό κι ο νέος πρέσβης που θέλει να στείλει στην ΕΕ ο Τραμπ έκανε αυτές τις δηλώσεις για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών πως κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να υπάρξει μόνο με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Δηλαδή είναι ένα επιχείρημα για περαιτέρω ξήλωμα της κάλτσας της Ευρώπης που αφορά στη διένεξη πια - για να μην πω στον πόλεμο - με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με την ΕΕ εν συνόλω. Δεν αφορά την σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της. Και ως εκ τούτου δεν αποδίδω ιδιαίτερη σημασία» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κινητικότητα που παρατηρείται στην ελληνική κεντροαριστερά και στην ερώτηση κατά πόσο τον αφορά αυτή η κινητικότητα και εάν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης, ενδεχομένως και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βούτσης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ενδιαφέρεται για την διαμόρφωση του συνολικού πολιτικού χάρτη και τοπίου. Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι ενώ φαίνεται η κυβέρνηση συμπιεσμένη και ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά συμπιεσμένος, δεν υπάρχουν ούτε τάσεις, ούτε υπόνοια να ξεφτίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποιες σοβαρές διεργασίες και αλλαγές και αποχωρήσεις ή προσχωρήσεις βουλευτών σ' αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο».

Όπως τόνισε, στη συνείδηση του κόσμου «έχει μείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ σαν ένα βασικό κομμάτι του παλιού πολιτικού συστήματος με βασικές ευθύνες για το που έχει φθάσει η χώρα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top