ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ από το δημοσίευμα για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου σε Βενεζουέλα

Ο υπουργός Επικρατείας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ το ταξίδι στη Βενεζουέλα για αγορά αγροτικών προϊόντων

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει γύρω από το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για «μυστικό» ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα με τον «δικηγόρο των offshore» Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος έχει επισκεφτεί και το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, λίγους μήνες πριν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" ότι το 2013 είχε επισκεφτεί μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο ��ρτέμη Αρτεμίου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη Βενεζουέλα. Ωστόσο αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν το ταξίδι αλλά ο σκοπός του σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας στον Real fm.

Με ανακοίνωσή της νωρίς το πρωί η ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας.

«Οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος" δεν μπορούν να κρύβονται. Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγου��το του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και για ποιο λόγο. Να απαντήσει επιπλέον αν και από ποτέ γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει μαζί του» αναφέρει η Πειραιώς.

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να στήσει «αφήγημα περί διαπλοκής» και έκανε λόγο για γελοιότητες.

«Το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας, μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις, είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης. Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων», ανέφερε το Μαξίμου προσθέτοντας: «Ας μην νομίζ��υν ότι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα».

Η Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε νέα επίθεση στον κ. Παππά και την κυβέρνηση, καλώντας τους «να σταματήσουν να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα» και να απαντήσουν στα ερωτήματα για τον κ. Αρτεμίου.

«Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου. Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά. Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσ�� του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας από τον Νίκο Χατζηνικολάου στον αέρα του Real FM.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. δεν έχει προκύψει τίποτα. Υπήρχε μια διερεύνηση αν θα μπορούσε ό τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση η συγκεκριμένη και ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε και νέα επίθεση, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Παππάς στον Real FM, καλώντας τον υπουργό Επικρατείας «να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για τη σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».

«Υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του. Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο. Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας! Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου. Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers» σημείωσε στην τρίτη της ανακοίνωση η ΝΔ.

Επίθεση στον κ. Παππά εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως πρέπει ο υπουργός Επικρατείας και ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν απαντήσεις για το θέμα.

«Είναι νομίζω σαφές ότι στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές, στη Βενεζουέλα πας για δουλειές. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς, τι δουλειές είχε σ΄ ένα μυστικό μάλιστα ταξίδι και όταν συνοδευόταν από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο κ. offshore της Κύπρου. Εμείς και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με τα ταξίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα. Θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, όταν μάλιστα στην Ευρώπη συζητούν ότι κατά καιρούς το καθεστώς Τσάβες, και μετά το καθεστώς Μαδούρο, ενίσχυε κόμματα που θεωρούσε φιλικά σε αυτό» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού από το περιστύλιο της Βουλής.

Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τονίζει πως πλέον «αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του -από την περίοδο ακόμη που βρίσκονταν στην αξιωματική αντιπολίτευση- ήταν το σχέδιο της δραχμής».

«Τρόμο προκαλεί η παραδοχή του κ. Παππά ότι ταξίδεψε στη Βενεζουέλα προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του -από την περίοδο ακόμη που βρίσκονταν στην αξιωματική αντιπολίτευση- ήταν το σχέδιο της δραχμής. Οι εναλλακτικοί δρόμοι που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, διάρρηξη των εμπορικών σχέσεων της χώρας με τους παραδοσιακ��ύς της εταίρους και εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ο υπουργός Επικρατείας «πήγε για ψώνια» σε μια χώρα όπου η ανάπτυξη «τρέχει» με ρυθμούς -8%, ο υπερ-πληθωρισμός βρίσκεται στο 482%, πλέον ζυγίζουν αντί να μετράνε τα χαρτονομίσματα σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η ανεργία στο 17% και οι δείκτες εγκληματικότητας από τους υψηλότερους στον πλανήτη. Πήγε στα σούπερ μάρκετ με τα άδεια ράφια, ώστε να δει πώς οδηγείται ένας λαός στον υποσιτισμό από μια κυβέρνηση που κατασπατάλησε τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας προς όφελος των κομματικών ακόλουθων. Συνταξιδιώτης του κ. Παππά σε αυτό το οδοιπορικό για την ανακάλυψη του Ελ Ντοράντο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρτεμίου. Διεθνής μάχη ενάντια στη διαπλοκή με φόντο τους παραδείσους του Παναμά» αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top