Στ. Θεοδωράκης: Κάθε μέρα 12 με 13 Έλληνες αποκτούν βουλγαρικό ΑΦΜ!

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού

Στ. Θεοδωράκης: Κάθε μέρα 12 με 13 Έλληνες αποκτούν βουλγαρικό ΑΦΜ!

Σε «“τηλεγράφημα” από την πρεσβεία μας στη Σόφια» αναφέρεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο facebook, υπενθυμίζοντας εμμέσως την πρόσφατη «προτροπή» του διοικητή του ΙΚΑ προς τους επιχειρηματίες της χώρας μας.

«Κάθε μέρα 12 με 13 Έλληνες αποκτούν βουλγαρικό ΑΦΜ! Μέσα σε 4 μήνες δημιουργήθηκαν στην γείτονα 1.500 νέα ΑΦΜ ελληνικών επιχειρήσεων! Το σύνολο πλέον των εταιριών με ελληνική συμμετοχή στη γειτονική χώρα είναι 15.000!» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Όπως προσθέτει, «κάποιες εταιρίες είναι εικονικές - δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να αγοραστεί ένα αυτοκίνητο ή ένα ακίνητο - αλλά πολλές είναι επιχειρήσεις μικρομεσαίων - ανθρώπων που διώχθηκαν από την Ελλάδα εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των υπερβολικών εισφορών».

theodorakis fb bulgaria.jpg


Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταλήγει στην ανάρτησή του:

«Το έχω ξαναπεί, ο Τσίπρας σε λίγο καιρό θα έχει ανδριάντα, κάπου στη Βουλγαρία. Το θέμα είναι αν θα έχει μείνει καμία επιχείρηση στην Ελλάδα. Το Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 χαρακτηρίζεται από φορο��εντρική λιτότητα (...) προβλέπεται για το 2017 οριακή μείωση δαπανών κατά € 78,8 εκατ. και εκτεταμένη αύξηση εσόδων κατά € 2,513 δισ. (...) Τυχόν μειώσεις δαπανών αντί αυξήσεων φόρων θα είχαν πιθανόν μικρότερη άμεση υφεσιακή επίπτωση (…) οι αυξήσεις φόρων αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και επομένως θολώνουν τις προοπτικές ανάκαμψης».
Και πριν πείτε «τι μας λες», να σας πω ότι όλα αυτά τα εντός εισαγωγικών, είναι από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top