Έντονες αντιδράσεις στην Κρήτη για την απόφαση να ιδρυθούν camp μεταναστών

Αντιρρήσεις από τουριστικούς φορείς και ερωτήματα από τον Λ. Αυγενάκη – Τι δήλωσε η Ο. Κεφαλογιάννη για την κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο

Αντιδράσεις προκαλεί ήδη στην Κρήτη η είδηση ότι θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά εκεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Οι δομές θα δημιουργηθούν και στους 4 νομούς χωρητικότητας 2000 ατόμων, 500 ατόμων σε κάθε νομό.

Εκτός από τον κ. Τάσο Βάμβουκα, δήμαρχο Χανίων, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν αρνούμαστε την δική μας συμβολή», αλλά πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να γίνει όμως έτσι ώστε να μην διαταράξουμε την τοπική κοινωνία και την οικονομία», έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από φορείς του τουρισμού. Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων σε ανακοίνωσή της εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στη δημιουργία κέντρου μεταναστών στο νομό Χανίων και επισημαίνει: «Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστρέψει τουριστικά και οικονομικά τον νομό μας και την Κρήτη, γνωρίζοντας τι συμβαίνει στα νησιά του Βορεί��υ Αιγαίου, όπως και την Κω».

ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΕΣ

Την ίδια στιγμή τα ακριτικά νησιά μας δέχονται ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό προσφυγικών ροών. Μόνο σε δυο περιστατικά χθες τη νύχτα διεσώθησαν 75 άτομα, ενώ στα 5 hot spot ξεπερνούν τις 10.000 οι φιλοξενούμενοι. Όπως επισημαίνουν οι φορείς της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, το πρόβλημα μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και ήδη τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά.

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για διευκόλυνση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν στην Κάλυμνο ένας 34χρονος και μια 28χρονη από την Αλβανία, ενώ συνελήφθησαν επίσης και πέντε Σύριοι. Οι δυο δουλέμποροι παρ��λαβαν από περιοχή της Κω μια οικογένεια Σύρων, τους προμήθευσαν με ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κάλυμνο και στη συνέχεια για Πειραιά. Από το λιμάνι του Πειραιά θα έφταναν στο Ελληνικό, όπου και θα παρέμεναν για μήνες, όπως γίνεται με όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές φιλοξενίας. Εκεί όπου οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται καθημερινά… «Είναι πολύ σκληρό να μένουμε εδώ έξω, κάτω από τον ήλιο. Περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα» δηλώνουν πρόσφυγες στην κάμερα. Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, νοσηλεύονται 8 προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα που φιλοξενούνται στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

EΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί εξαπέλυσε η Συντονίστρια Παραγωγής, Εμπορίου και Τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί εκτάκτως αύριο στην εφημερίδα «Αγορά» η κυβέρνηση είναι απούσα από το Ανατολικό Αιγαίο.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ ΝΔ

Την αντίδραση και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Αυγενάκη προκάλεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος με την ιδιότητα και του βουλευτή Ηρακλείου έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες υπεύθυνης ενημέρωσης από τους συμμετέχοντες της σημερινής σύσκεψης στο Ηράκλειο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετα��αστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, δυστυχώς απαντήσεις δεν λάβαμε και ζητούμε δημόσια να το πράξουν τώρα.

Πρώτον, γιατί δεν κλήθηκαν όλοι οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης παρά μόνο οι επικεφαλείς των πρωτευουσών δήμων των νομών της Κρήτης; Ερώτημα, ο κος Λαμπρινός συμμετείχε ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ή ως Δήμαρχος Ηρακλείου; Ποιες ήταν οι αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης και ποιον δεσμεύουν;

Δεύτερον, πως προκύπτει ο αριθμός των 2.000 μεταναστών που «μας αναλογεί….»; που όπως φαίνεται συμφώνησαν οι συμμετέχοντες της σημερινής σύσκεψης. Έχουν εντοπιστεί οι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και ποιοι είναι; Και αν δεν έχουν εντοπιστεί, πρώτα συμφωνούμε τον αριθμό και μετά αναζητούμε χώρους φιλοξε��ίας; Δεν θα έπρεπε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει;

Τρίτον, επειδή η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να μας απαντήσουν, γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της Κρήτης όλων των κομμάτων στην σημερινή σύσκεψη; Ποιος τελικά είχε την ευθύνη της σύνθεσης της σημερινής σύσκεψης, ο κ. Μουζάλας, ο κ. Λαμπρινός ή η Περιφέρεια Κρήτης;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top