Επιμένει ο Κυρίτσης: Αυτά που λέω για τον Σακκά και τον Σεϊσίδη είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός ζητά η ΝΔ

Επιμένει ο Κυρίτσης: Αυτά που λέω για τον Σακκά και τον Σεϊσίδη είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ

​Στην αρχική του θέση για τις συλλήψεις του Σακκά και του Σεϊσίδη επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και για τις δηλώσεις του περί «διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα» για τους Σακκά – Σεϊσίδη, ο κ. Κυρίτσης απάντησε:

«Εμείς είμαστε ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, πολιτική μεθοδολογία, και αυτό μας καθορίζει αν είμαστε κάτι άλλο θα κάναμε αλλά πράγματα στη ζωή μας».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είναι από εκείνους που καταδικ��ζουν επί παραγγελία και πρόσθεσε:

«Ας χτυπήσουν άλλη πόρτα. Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω πού βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί, εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε. Αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», και χαρακτήρισε «ευφάνταστα τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό φύλλο συκής με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ: «Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός»

Σκληρή ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Γ. Κυρίτσης έβγαλε η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Είναι δικαίωμα του κ. Γ. Κυρίτση να προβάλλει τις “εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις” στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση – Κράτος και να διεκδικεί την ηγεσία οποιασδήποτε συνιστώσας του Κόμματός του.

Είναι, όμως, πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες Σακκάς και Σεϊσίδης αντιμετωπίζουν “διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα”, ότι τα στοιχεία σε βάρος τους είναι στα “όρια του γελοίου” και ότι έχουν “στοχοποιηθεί από το Κράτος”.

Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες.

Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της Κυβέρνησής τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top