Μητσοτάκης: Η πρότασή μας θα είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Έκανε λόγο για μια «νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία»

Μητσοτάκης: Η πρότασή μας θα είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση
Tην έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.
«Η σημερινή κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται από την πλειοψηφία των πολιτών τόσο περισσότερο η κοινωνία αναζητά μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτό προφανώς αυξάνει τις ευθύνες μας -και τη δική μου ευθύνη- για τη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης, τεκμηριωμένης και αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για το «ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και για μια «νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία».
«Η πρόταση που έχει κωδικοποιηθεί με το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και ανάπτυξη 4%, ήδη βρίσκει ευρύτατη αποδοχή και στην κοινωνία και σε υπεύθυνους φορείς και εκπροσώπους του οικονομικού μας συστήματος, όπως ανέφερε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δουλεύουμε γρήγορα και εντατικά για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Έχουν ήδη παρουσιαστεί προτάσεις μας, όπως για παράδειγμα, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως «προχωράμε σήμερα στο επόμενο βήμα, αυτό της δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες».
«Καλώ τους πολίτες να έρθουν μαζί μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Τους καλώ να συμμετέχουν από σήμερα στην ηλεκτρονική μας διαβούλευση. Είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους και να είμαστε σίγουροι ότι το πρόγραμμα που εκπονούμε έχει μονίμως το “δάχτυλό του” πάνω στο σφυγμό της κοινωνίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο χρόνος και ο τόπος παρουσίασης του προγράμματος είναι συνάρτηση των πολιτικών εξελίξεων. «Εμείς θα καθορίσουμε τις παραμέτρους με τις οποίες θα ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα» είπε και πρόσθεσε ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί ένα σημαντικό τμήμα.
Χατζηδάκης: Δεν ξεκινάμε με λευκή σελίδα
«Δεν ξεκινάμε τη διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ με λευκή σελίδα, αλλά με βάση τις βασικές μας κατευθύνσεις όπως έχουν παρουσιαστεί στο συνέδριο» είπε, εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σύνταξη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα συμμετέχουν οι πολίτες στο διάλογο.
«Φιλοδοξία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ Νο 2» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εξήγησε ότι παράλληλα θα γίνει και ειδική ημερίδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Παραμένουμε πιστοί σ’ αυτό που είπαμε από την αρχή. Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας. Και η διαδικασία της διαβούλευσης, όπως την έχουμε σχεδιάσει, ενισχύει την προσπάθεια για ένα πρόγραμμα σοβαρό, εφαρμόσιμο, αξιόπιστο» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top