Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μικρή η απόσταση από τη βαριοπούλα και τη μολότοφ με το καλάσνικοφ

«Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι» - Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μικρή η απόσταση από τη βαριοπούλα και τη μολότοφ με το καλάσνικοφ

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος. Δεν θα δεχθούμε όμως μια χώρα ξέφραγο αμπέλι» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η συζήτηση για την ασφάλεια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ όχι μόνο λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και «επειδή αισθάνονται οι πολίτες ανασφάλεια για το πώς διαχειριστήκατε το προσφυγικό».

​«Σας προκαλούν αλλεργία όροι όπως δημόσια τάξη και ασφάλεια»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αμφιλεγόμενη στάση και σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ασφάλειας και τόνισε πως σε κάποια μέλη του κυβερνώντος κόμματος «προκαλούν αλλεργία και είναι απαγορευμένες λέξεις, όροι όπως, δημόσια τάξη, αστυνομία, κράτος δικαίου και ασφάλεια».

«Ένα τμήμα της αριστεράς αρνιόταν και ίσως ακόμη αρνείται να καταδικάσει τη βία απ’ όπου προέρχεται» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Μήπως τελικά και σήμερα ακόμη υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;». «Η απόσταση, όμως, από τη βαριοπούλα στη μολότοφ και από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ είναι μικρή» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσαγωγές αλληλέγγυων φοιτητών, σχολιάζοντας ιδιαίτερα τα περί «ανάγκης εκδημοκρατισμού της αστυνομίας»: «Τι εννοείτε κε Τσίπρα; Δεν λειτουργεί δημοκρατικά η αστυνομία; Τι είναι αυτή η καραμέλα;».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη βία και την ανομία, φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια: «Στηρίζαμε εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση τον υπουργό σας, τον κ. Πανούση, που ζητούσε να τερματιστούν και εσείς δεν τον καλύπτατε. Σήμερα, ο τότε πρύτανης είναι υπουργός σας και ο κ. Πανούσης ιδιωτεύει. Αυτό τα λέει όλα».

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος είχε φέρει ως πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία την ικανοποίηση αιτημάτων καταδικασμένων για τρομοκρατία, ενώ στηλίτευσε την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ «κατ΄ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Ρουβίκωνα, με αποτέλεσμα να αλωνίζει σήμερα». Παράλληλα, έκανε λόγο για άβατο των Εξαρχείων, που το «λέει αυτό ακόμη και ο υπουργός σας ο κ. Τόσκας», και χαρακτήρισε αδιανόητες για κράτος δικαίου τις εικόνες στα Εξάρχεια με την ένοπλη πορεία αντιεξουσιαστών.

«Η απόσταση από τη βαριοπούλα στη μολότοφ και από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ είναι μικρή» είπε στη συνέχεια.

«Σε ποια σοβαρή χώρα θα υπήρχαν οι εικόνες της Ειδομένης ή του Πειραιά;»

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η κύρια σιδηροδρομική σύνδεση με την βόρεια Ευρώπη θα μείνει ανοικτή. Σε ποια σοβαρή χώρα θα υπήρχε αυτή η εικόνα ή η εικόνα στον Πειραιά; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, όπου βαφτίζεται η ανομία ανθρωπισμός και ελευθερία η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Άλλα είχατε πει στο προεδρικό μέγαρο. Υπάρχουν μάρτυρες!»

«Εμείς ζητάμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους παράτυπους μετανάστες» διευκρίνησε ο κ. Μητσοτάκης, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα: «Είχατε συμφωνήσει και εσείς στη συζήτηση στο προεδρικό μέγαρο. Τα ξεχνάτε αυτά, υπάρχουν και μάρτυρες! Και έρχεστε τώρα να πείτε άλλα για να κλείσετε το μάτι στους 53;».

Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, «η οποία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση», δεν θα κάνει καμία έκπτωση στα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ξέρω ότι θα τις αγνοήσετε αλλά θα τις υλοποιήσουμε εμείς όταν έρθουμε στην εξουσία».

Ειδικότερα πρότεινε:

- Συγκρότηση ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, το οποίο θα έχει και την ευθύνη διαχείρισης του προσφυγικού
- Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα απευθύνεται απευθείας στον πρωθυπουργό
- Δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου διαχείρισης κρίσεων και προστασίας
- Δημιουργία ενιαίου φορέα επιτήρησης των συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων
- Δημιουργία δομών επικοινωνίας και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση
- Ανασύσταση της ΕΥΠ, η οποία -όπως τόνισε- «υπολείπεται των απαιτήσεων και προκλήσεων της εποχής και έχει ανάγκη σοβαρότατου εκσυγχρονισμού για να αντα��οκριθεί στην κρίσιμη αποστολή της».

«Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει ασφαλής χώρα. Γι’ αυτό κάνουμε αυτή τη συζήτηση στη Βουλή. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι η πρώτη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Σε εμάς δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες σε αυτά τα θέματα, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, θα αποκαταστήσει την κανονικότητα και το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top