«Μπλόκο» Δραγασάκη σε προληπτικά μέτρα: Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα

«Η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συμφωνία του καλοκαιριού χωρίς νέα μέτρα»

«Μπλόκο» Δραγασάκη σε προληπτικά μέτρα: Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα

Ηχηρή προειδοποίηση τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό στέλνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν διστάζει να απορρίψει τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές προειδοποιώντας για πολιτικό πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα, στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού. Οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι πρέπει να κλείσει αμέσως η αξιολόγηση, ενώ ως στόχους στη συνέχεια έθεσε τη βελτίωση της συμφωνίας και την εφαρμογή ενός παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.

«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν τη κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια» είπε στη συνέχεια, ενώ έκανε λόγο για αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου το 2012 λέγοντας πως «η πορεία που ξεκίνησε τότε δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί πολιτική έκφραση μιας άτυπης κοινωνικής συμμαχίας που επλήγη από τα μνημόνια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top