Τόσκας από τη σύνοδο υπουργών: Να επανασχεδιαστεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού αρχείου για τα δεδομένα των επιβατών

«Ερχόμαστε σήμερα καταρχήν για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στο βελγικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Ερχόμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία», δήλωσε προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
«Νομίζω ότι είναι καιρός να επανασχεδιαστεί η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, με βάση τις κοινωνικές επιδιώξεις και όχι εναντίον των κοινωνικών επιδιώξεων. Η απομόνωση έως τώρα δεν έχει προσφέρει. Χρειάζεται επανασχεδιασμός, χρειάζεται επανεξέταση του τρόπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στην οποία φυσικά είμαστε όλοι απέναντι», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.
Σχετικά με τη δημιουργία ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR) και ��ην ανταλλαγή πληροφοριών, εκδήλωσε την υποστήριξη της Ελλάδας για την υιοθέτηση τους. «Αυτά τα μέτρα, τα τεχνικά μέτρα διασφάλισης και των ταξιδιωτών και των πολιτών πρέπει να ληφθούν» τόνισε.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και των ΜΚΟ σε σχέση με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με όλες τις ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, γιατί ο στόχος είναι κοινός για την αποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά κάτω από συγκεκριμένους κανόνες».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top