Πρωτοφανής ΕΠΙΘΕΣΗ από Γεροβασίλη στον Μητσοτάκη-«Βουλιάζεις στην μικροπολιτική σου λάσπη»

Πολύ σκληρή ανακοίνωση-απάντηση για το προσφυγικό

​Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά την συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι σύστησε την Ο��άδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό για τις ανάγκες της τηλεοπτικής του πολιτικής, χαρακτήρισε την γαλάζια ανακοίνωση «μνημείο άγνοιας, διαστρέβλωσης και υποκρισίας».

Για να μην «αυτογελοιοποιούνται» περισσότερο, όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, «τους ενημερώνουμε ότι: 1. Η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας, όντως δεν εφαρμόζεται –όπως επισημαίνει η ανακοίνωση- , διότι προβλέπεται να ισχύσει από τον Ιούνιο.

2. Η διμερής συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, σε ευρεία βάση. Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επιστρέψει 630 παράτυποι μετανάσ��ες, όταν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρέμενε ανενεργή. Η συμφωνία επικαιροποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χρονικό διάστημα που μάλλον φαίνεται επαρκές στην ΝΔ για να κρίνει ότι δεν εφαρμόζεται.

3. Ο βαλκανικός προσφυγικός διάδρομος, δεν έκλεισε "με συνυπογραφή της Ελλάδας", αλλά με μονομερή ενέργεια της Αυστρίας και της "ομάδας Βίζεγκραντ", την οποία η ΝΔ αποσιωπά και προσπερνά. ��ολικό για τον κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κάνει πλάτες στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

4. Αν η ΝΔ θεωρεί ότι στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ η Ελλάδα έπρεπε να θέσει βέτο, οφείλει να το πει. Στην Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε τέτοια εντύπωση.

5. Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ, ζητά "οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης" για την Ειδομένη. Το σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχει, και προβλέπει την σταδιακή εθελούσια μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας και όχι την χρήση βίας. Έχει διαφορετική άποψη η ΝΔ; Προτείνει την βίαιη εκκένωση της Ειδομένης; Γιατί δεν το λέει ευθέως και το αφήνει να πλανάται αόριστα ως υπαινιγμός;

6. Η ΝΔ χαρακτηρίζει την Ειδομένη "κολαστήριο" και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι απούσα. Γνωρίζουν ή όχι ότι κατ’ επιλογήν και σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία και τις Ευρωπαϊκές Αρχές, δεν προβλέπεται να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, για να μην λειτουργήσουν ως πόλος έλξης; Έχει διαφορετική άποψη η ΝΔ; Γιατί δεν εισηγείται ευθέως αστυνομική επέμβαση;».

Η κυρία Γεροβασίλη κλείνει την ανακοίνωση της, σκληραίνοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο κ.Μητσοτάκης χύνει από το πρωί σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για την λάσπη της Ειδομένης, ενώ βουλιάζει στην δική του μικροπολιτική λάσπη. Ας αποφασίσει αν ακολουθεί την ακροδεξιά ατζέντα ή την “γραμμή ευαισθησίας” για το προσφυγικό. Το ενδιάμεσο δεν είναι τίποτε περισσότερο από μικροπολιτική υποκρισία. Η Κυβέρνηση δεν δέχεται υποδείξεις ευαισθησίας από αυτούς που την εγκαλούσαν, γιατί δεν απωθεί τις βάρκες με τους πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top