Καράογλου: H Αυστρία συμβουλεύει τη FYROM να κάνει καμπάνια για την «αρχαία Μακεδονία»!

Για «προκλητική απόφαση της Βιέννης» κάνει λόγο ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ

Σε «προκλητική απόφαση της Αυστρίας», να βοηθήσει τη FYROM να αναδείξει την πλαστογραφημένη «αρχαία μακεδονική ιστορία της και να την καταστήσει παγκόσμιο τουριστικό προορισμό», μέσω καμπάνιας για τη δήθεν «διαχρονικότητα της Μακεδονίας», αναφέρεται ο τομεά��χης Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, σε δήλωσή του σχετικά με σημερινό δημοσίευμα.
Ο κ. Καράογλου αναφέρει στη δηλωσή του ότι «με την Ελλάδα να έχει τεθεί από τον Ιανουάριο του 2015 σε διεθνή απομόνωση, εξαιτίας των ιδεοληπτικών εμμονών και της διαπραγματευτικής ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ζήσαμε και αυτό. Αφού πρώτα η Αυστρία, ως χώρα - μέλος της Ε.Ε., έπεισε τη FYROM να κλείσει, για τους πρόσφυγες, τα σύνορά της με την Ελλάδα, υποσχόμενη μάλιστα βοήθεια ακόμη και σε δυνάμεις ασφαλείας, τώρα έφτασε στο σημείο να στηρίξει απροκάλυπτα αλυτρωτικές καμπάνιες του γειτονικού μας κρατιδίου, ενθαρ��ύνοντας την προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευτούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας».
Προσθέτει επίσης ότι «οι λόγοι για τους οποίους η Βιέννη διεκδικεί το ρόλο του ευεργέτη της FYROM πρέπει να αναζητηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και να απασχολήσουν σοβαρά την πολιτική του ηγεσία. Ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, καλείται να πάψει να είναι “χαμένος στη… μετάφραση”, να βγει από το λήθαργο της υποτονικής του δρά��ης και να εφαρμόσει υπεύθυνη πατριωτική Εξωτερική Πολιτική».
Ο τομεάρχης της ΝΔ και πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Είναι ανάγκη να επισημανθεί, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί να επιβιώσει αγνοώντας ή παραχαράσσοντας την ιστορική πραγματικότητα, ενώ καμία εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ιστορικής αλήθειας».
Διαβάστε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top