Μοσκοβισί: «Πιθανός ο ανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους»

«Μετά την πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει η συζήτηση»

Μοσκοβισί: «Πιθανός ο ανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους»

​Την πιθανότητα κουρέματος του χρέους απέρριψε για μία ακόμα φορά ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μπσκοβισί, μιλώντας στην Wall Street Journal, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού, αλλά όπως είπε «οι χώρες της ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν έναν ανασχεδιασμό του χρέους».

Εξηγώντας μάλιστα τι σημαίνει «ανασχεδιασμός», έκανε λόγο για επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή ακόμα και μείωση των επιτοκίων.

«Κάτω από τις συνθήκες αυτές είμαι πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα», είπε ο κ. Μοσκοβισί, προσδιορίζοντας ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος περίπου στα τέλη Νομβρίου.

Ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει και ότι η κορύφωση της ελληνικής κρίσης είναι πίσω μας, ενώ αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Ευρώπης, τόνισε πως αυτή επιτυγχάνεται με εύρωστο ρυθμό, παρά την αδυναμία στις αναδυόμενες αγορές.

«Είχα την ευκαιρία να πω, ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη μου φαίνεται εύρωστη και στερεή και ότι δεν έχω λόγο να αλλάξω σημαντικά την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη το 2015 και το 2016. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με τις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσουμε τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξής μας και να κάνουμε την ανάκαμψη να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, να είναι βιώσιμη, ταχύτερη και ισχυρότερη», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top