Φάιμαν μετά την επίσκεψη σε Λέσβο: Πρέπει η Ευρώπη να μιλήσει με μία φωνή στο μεταναστευτικό

«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα από τη λειτουργία απλά των κέντρων κατανομής»

Φάιμαν μετά την επίσκεψη σε Λέσβο: Πρέπει η Ευρώπη να μιλήσει με μία φωνή στο μεταναστευτικό

Την ανάγκη να «μιλήσει» η Ευρώπη με μία φωνή στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού επεσήμανε ο Βέρνερ Φάιμαν, μετά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ήταν προτιμότερο αν δεν διαπραγματεύονταν οι χώρες μεμονωμένα» είπε ραδιοφωνικό σταθμό ORF της χώρας του ο Αυστριακός καγκελάριος., ο οποίος έχει ζητήσει τις δεσμευτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των προσφύγων ανά την Ευρώπη.

Ο Φάιμαν επεσήμανε ότι δεν πρέπει να θεωρεί κανείς πως όταν λαμβάνεται μια απόφαση, λύνεται και το πρόβλημα καθώς «πρέπει να βρίσκεσαι εκεί για να διαπιστώσεις ότι φυσικά απουσιάζουν πολλά πράγματα». Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως είδε ο ίδιος να μην υπάρχει επάρκεια υπολογιστών και σε πολλές περιπτώσεις να λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα σε χαρτιά.

Ο ίδιος, δήλωσε αισιόδοξος για τη λειτουργία των hotspots, των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, σε Ελλάδα και Ιταλία αλλά επεσήμανε ότι «πρέπει να συμβούν σημαντικά περισσότερα απ΄ό,τι προετοιμάζεται τώρα ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των συνόρων με την πιθανότητα εξασφάλισης του δικαιώματος ασύλου μέσω μία πόρτας που αποκαλείται “κέντρο κατανομής”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top