Μητρόπουλος: Όποια και να’ναι η συμφωνία, ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα έχει-Πρέπει ο Τσίπρας να το πει στο λαό

"Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα για το ελληνικό ζήτημα"

Μητρόπουλος: Όποια και να’ναι η συμφωνία, ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα έχει-Πρέπει ο Τσίπρας να το πει στο λαό

​«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα για το ελληνικό ζήτημα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο "πρωινό Αnt1", o κ.Μητρόπουλος τόνισε, ότι σε αυτή τη φάση «πρέπει, με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό, να πούμε στον λαό μας,ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο, όποια και να είναι η συμφωνία».

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνιο», ο κ.Μητρόπουλος εξήγησε πως «στις 20 Φεβρουαρίου μας δόθηκαν δύο επιλογές: ή συμφωνία στην βάση του μνημονίου ή ρήξη. Την ρήξη, η κυβέρνηση την απέκλεισε, υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, είτε είναι η δική μας, είτε είναι του κυρίου Γιουνκέρ, είτε είναι μια ενδιάμεση, δηλαδή των θεσμών, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα, που η Αριστερά ποτέ στην ιστορία της δεν έχει εφαρ��όσει».

«Θεωρώ, ότι ο Πρωθυπουργός, τον οποίο στηρίζουμε, θα πρέπει να πει, ότι φαίνεται, ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» τόνισε.

Στο ερώτημα, αν θα ψηφιστεί μια τέτοιου είδους συμφωνία από την Βουλή και ειδικότερα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Μητρόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ ξεκαθάρισε, ότι και ο ίδιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει επώδυνα μέτρα. «Αυτό, το οποίο συζητείται θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το δεχτεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ωστόσο ότι, «αν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό».

Επανερχόμενος στο θέμα του περιεχομένου της συμφωνίας, δήλωσε, ότι «όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα έχει όρο να εφαρμοστούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που περιέχονται στο μνημόνιο».

«Το δια ταύτα είναι, ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, ότι θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι νόμοι του μνημονίου» επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε, ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι επώδυνη, άρα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει επώδυνα μέτρα και οφείλει ο Πρωθυπουργός να συζητήσει τι και πώς θα το κάνει».

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top