Δ. Μάρδας: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία»

«Τέτοια διαπραγμάτευση δεν έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια»

Δ. Μάρδας: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία»

​Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, καθώς έχει μια σαφώς πληρέστερη εικόνα από ό,τι έχουμε εμείς. Είπε ότι πεποίθηση του είναι πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία συμφωνία. Ως εκ τούτου, για να πει κάτι τέτοιο, ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι έχει ένα σύνολο ενδείξεων που οδηγούν στη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

«Εμείς εδώ, ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είμαστε το γραφείο υποστήριξης. Ό,τι στοιχεία χρειάζονται οι διαπραγματευτές τα έχουν. Εμείς θέλουμε να αισθάνονται άνετα όσοι συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, με στοιχεία που του ζητούνται από τους θεσμούς, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε κενό. Αυτό το επιτυγχάνουμε, δεν έχουμε κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους των θεσμών για κάτι που ζήτησαν και δεν το δώσαμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αυτοί που γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, που είναι ο κ. Τσακαλώτος και όλη αυτή η ομάδα που ανεβοκατεβαίνει στις Βρυξέλλες».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση θα είναι ένα νέο μνημόνιο, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Υπάρχει ένα συμβολισμός στην όλη ιστορία. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Έχουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση εδώ και 3 - 3,5 μήνες που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγινε μία σκληρή διαπραγμάτευση. Ως εκ τούτου, έχοντας υπόψιν ότι κάποια δεδομένα διαφέρουν, δεν είναι δυνατόν η διαφορά αυτών των δεδομένων να μου δώσει τον ίδιο τίτλο. Δεν μπορεί να έχουμε "σκοτωθεί", να έχουμε “λιώσει” και δεν μπορεί σε ό,τι αφορά στον συμβολισμό της ιστορίας να πούμε ότι οδηγούμαστε σε νέο μνημόνιο. Σαφώς οδηγούμαστε σε κάτι διαφορετικό», είπε και κατέληξε:

«Τέτοια διαπραγμάτευση δεν έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Κρατούσαν οι διαπραγματεύσεις ένα δεκαήμερο και τελειώναμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top