Γ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της»

«Ανυπόστατα τα περί ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες»

Γ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της»

​«Ανυπόστατα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης τα όσα δήλωσε το πρωί η κα Μπακογιάννη περί ελέγχου κεφαλαίων από τις τράπεζες σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο» και ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία.

«Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν θα αποδεχθεί μια συμφωνία, αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης υπάρχει σύγκλιση στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, όμως παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Πάντως όσον αφορά στο καυτό ερώτημα, αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς, τις συντάξεις και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι σταμάτησαν χθες βράδυ και θα αρχίσουν και πάλι την Τρίτη το πρωί, ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα στις 17:00 θα συνεδριάσει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Π. Καμμένου ότι η συμφωνία είναι θέμα ωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών αλλά είναι θέμα σύντομου χρονικού διαστήματος. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε θέσει. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου να έχουμε μια συμφωνία επωφελή. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Όσο για το αν η 5η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες, ούτε τελεσίγραφα και σημείωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για τη Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη να επέλθει συμφωνία.

Στο ερώτημα τέλος αν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ και για μισθούς και για συντάξεις, ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Προφανώς κινούμαστε στο πλαίσιο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της χώρας μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top