Έτινγκερ: Αφήστε τα περί πρόωρων εκλογών και δουλέψτε γιατί σέρνετε τα πόδια σας

Δυσαρεστημένος με τις διαπραγματεύσεις ο Γερμανός επίτροπος

​Σκληρή απάντηση σε όσους στην ελληνική κυβέρνηση σκέφτονται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έδωσε μέσω της Bild, ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο κ.Έντιγκερ ουσιαστικά απάντησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Έντιγκερ εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα βρει τον δρόμο της μέσα από εκλογές, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί σε αυτή τη λύση για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, προειδοποιώντας μάλιστα πως «μια τέτοια εκστρατεία θα παραλύσει τη χώρα για εβδομάδες, θα αυξήσει τις οικονομικές ανάγκες της χώρας, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση των χωρών της Ευρωζώνης».

Ο Γερμανός επίτροπος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το γεγονός ότι οι μεταρρ��θμίσεις δεν παίρνουν σάρκα και οστά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους» για την εξεύρεση μιας λύσης για την κρίση χρέους.

«Δυστυχώς, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τα θεσμικά όργανα της Τρόικας. Η ελληνική πλευρά δεν συνεργάζεται, ενώ οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της είναι χαμηλές. Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαν��λείται» προειδοποίησε.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι πολύ πιθανό στο Eurogroup της Λετονίας να μην έχουμε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις και χωρίς δημοσιοποίηση των ελληνικών οικονομικών στοιχείων, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, άρα και περαιτέρω βοήθεια από τα κράτη-μέλη» υπογράμμισε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top