ΥΠΟΙΚ: Ποτέ ο Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ανίκανα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Διαψεύδει το Spiegel

ΥΠΟΙΚ: Ποτέ ο Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ανίκανα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

​Στην διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel και οι οποίες ανέφεραν πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να χαρακτήρισε «τελείως ανίκανα» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος στην 9η Απριλίου - ότι δήθεν την ημερομηνία αυτή δεν θα αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ - το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ότι αφορά τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Spiegel, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει ότι «υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες»
.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το γερμανικό περιοδικό ανέφερε πως κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking-Group προχθές Τετάρτη, το ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε για το ότι από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα υπήρξαν μόλις τέσσερις μέρες «λογικών» διαπραγματεύσεων.

Σ’ αυτή την τηλεδιάσκεψη, όπως έγραψε το Spiegel, ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, Ν.Θεοχαράκης, φέρεται να αποκάλεσε «εντελώς ανίκανους» το τεχνικό προσωπικό του Brussels Group.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top