Νέους μάρτυρες καλεί ο ανακριτής για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Μελετάται και η κλήση του Γ. Παπανδρέου

Νέους μάρτυρες φέρεται ότι προτίθεται να καλέσει για κατάθεση ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», που αφορά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη, ενώ φέρεται να προτίθεται επίσης να καλέσει για κατάθεση τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι κλήσεις αυτές συνδέονται με τους ισχυρισμούς από μάρτυρα – κλειδί που είναι ποινικός κρατούμενος και έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ Φούκα, ενώ την περασμένη εβδομάδα έστειλε υπόμνημα στον ανακριτή με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθηση του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία δημοσιογράφου.

Σύμφωνα πάντοτε με το Βήμα, εμφανίζεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το Σχέδιο Πυθία και τις παρακολουθήσεις του κ. Καραμανλή την περίοδο 2007 - 2009 ενώ τώρα δηλώνει ότι γνωρίζει στοιχεία και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.

Το πρόσωπο αυτό έχει καταδικαστεί για φόνο, που αρνείται όμως ότι τον διέπραξε.

Μάλιστα αναφέρεται σε γιάφκες στο κέντρο της Αθήνας μέσω των οποίων διακινούνταν όπλα και πυρομαχικά, ενώ υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία και για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009.

Υποστηρίζει ακόμα ότι θα προσκομίσει ντοκουμέντα για να θεμ��λιώσει τις καταγγελίες του για τις παρακολουθήσεις αλλά και του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, ενώ αναφέρεται στην επίσκεψη του Τούρκου τότε πρωθυπουργού κ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας το 2010 όπου κατά τον ίδιο στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικαστές και ισχυρίζεται ότι παραδόθηκε οπλισμός σε ομάδες ακροαριστερών ακροδεξιών, αναρχικών και άλλων.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν από τους «ανωτέρους» του, αλλά είχε πεισθεί ότι λειτουργεί για το κοινό καλό και είχε ενταχθεί στη συγκεκριμένη ομάδα προσώπων το 2006, λαμβάνοντας οδηγίες μέσω σημειωμάτων από πρόσωπα που δεν γνώριζε και ότι οι σχέσεις τους διεκόπησαν.

Κατά το δημοσίευμα ο ποινικός κρατούμενος σχετιζόταν με φύλαξη εταιρείας αλλά του είχε ανατεθεί να διερευνά κυβερνητικές ιστοσελίδες και να αναφέρει πληροφορίες που εντόπιζε σε αυτές.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου έχει κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα καταγγέλλει και κυρίως για να προσκομίσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top