“Σφάχτηκαν” Κωνσταντοπούλου-Μητσοτάκης στην Βουλή: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη αντιπαράθεση με προσωπικές βολές για τα βουλευτικά προνόμια και την Siemens

“Σφάχτηκαν” Κωνσταντοπούλου-Μητσοτάκης στην Βουλή: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

​Οι αντιπαραθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα στην Βουλή δεν είχαν τέλος. Η πρόεδρος της Βουλής, αφού υπαναχώρησε και απέρριψε τελικά το αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία, μίλησε ως βουλευτής, καταγγέλλοντας «εσκεμμένη διαστρέβλωση» από την πλευρά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Καταλαβαίνω και την προσωπική σας ενόχληση και της κ. Μπακογιάννη, γιατί κάποια προνόμια που υπήρχαν σε αυτό το κτήριο σταματάνε να υπάρχουν», του είπε και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο δεν κινδυνεύει από τον φασισμό», υπενθυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι αυτά τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με ονομαστικές ψηφοφορίες.

Η πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τις κατηγορίες ότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, υπενθυμίζοντας ότι έχει συγκρουστεί με τo κόμμα αυτό. «Πριν πέντε μέρες είχα δίκη στην οποία ήμουν αντίδικος με τον κ. Κασιδιάρη» είπε μεταξύ άλλων. «Την προσπάθεια να με ταυτίσετε με την Χρυσή Αυγή επινόησε πρώτος ο κ. Πρετεντερης και μετά ο κ. Λαζαρίδης. Αφήστε λοιπόν σε εμένα τα αντιφασιστικά μαθήματα», είπε με νόημα η κα Κωνσταντοπούλου.

«Να είστε προσεκτική, όταν μιλάτε για προνόμια. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενστερνίστηκαν καν την προτροπή του Πρωθυπουργού να απαρνηθούν τα προνόμια. Πού ήσασταν εσείς τέσσερα χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από τη Siemens, που να πήρε δώρο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του, που να κρατάει για τη Siemens "μαύρα" χρήματα και να ψηφίζει διακανονισμούς άκυρους, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας τον λαό», ανταπάντησε η κα Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη του είπε: «Δεν σας ενόχλησε η ονομαστική ψηφοφορία, αλλά ότι θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους και θα δούμε ποιοι χρέωσαν ποιους, θα δούμε πως αποτιμάται το χρέος σήμερα, ποιοι πήραν τα δάνεια και για ποιους σκοπούς και για ποιες συμβάσεις των μιζών».

«Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά, να ανακαλέσετε τώρα. Είναι απαράδεκτα να λέγονται αυτά από μια Πρόεδρο της Βουλής. Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τέλος σχολιάζοντας την απόφαση της Κωνσταντόπουλου να κάνει «έξωση» από την Βουλή στους πρώην πρωθυπουργούς Κ.Σημίτη, Γ.Παπανδρέου και Κ.Μητσοτάκη, αποδεσμεύοντας τα γραφεία που τους έχουν παραχωρηθεί στο μέγαρο του Κοινοβουλίου, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης της είπε με έντονο ύφος «εάν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από 60 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας απολαμβάνει ένα προνόμιο είναι γιατί, το επιτρέπει ο κανονισμός της Βουλής. Αν θέλετε, αλλάξτε τον, αλλά να μην συνδέετε μέλη της οικογένειας με τα προνόμια αυτά».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top