ΕΛΚ: Να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες του ελληνικού λαού από μονομερείς ενέργειες

«Ο Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας»

Έτοιμοι να βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας δήλωσαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία κάλεσαν την νέα κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που σημειώθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά με μονομερείς ενέργειες.

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις, επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.

«Η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης» συνεχίζει το ΕΛΚ και καταλήγει: «Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top