Χαρδούβελης: Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει τέλος στις μεταρρυθμίσεις

"Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα" τόνισε σε συνέδριο ο ΥΠΟΙΚ

Χαρδούβελης: Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει τέλος στις μεταρρυθμίσεις

​Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην χώρα και η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσει να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική, 2014».

«Το να βγούμε από το μνημόνιο δεν μας επιτρέπει να μην προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις… Χρειάζεται πολιτική σταθ��ρότητα… Είμαι εδώ για να βοηθήσω να αλλάξει η κατάσταση, καθώς βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «το παραγωγικό αποτέλεσμα της χώρας έχει επιστρέψει στην 10ετία του 1960», ενώ με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα έλθει ανάπτυξη, που δεν θα είναι όμως απόρροια των κερδών που «εξασφάλιζαν με προστατευτισμό από το κράτος ορισμένες εταιρίες».

Αναφερόμενος στην παροχή ρευστότητας στην αγορά, ο κ.Χαρδούβελης τόνισε πως «οι τράπεζες μπορούν να βρουν και άλλα κεφάλαια από το εξωτερικό», ώστε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία. «Έφυγε ο πονοκέφαλος της μη κάλυψης της κεφαλαιακής τους επάρκειας», υπογράμμισε.

«Πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει να μην γίνονται εκλογές. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι συνεννόηση των κομμάτων για βασικούς άξονες της οικονομίας», τόνισε.

Μίχαλος: Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των κομμάτων

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, είπε ότι «πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει να μην γίνονται εκλογές. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι συνεννόηση των κομμάτων για βασικούς άξονες της οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top