Νέο αίτημα αποφυλάκισης από Μπούκουρα με βολές κατά εισαγγελέα

«Δαιμονοποιεί τον πολιτικό μου λόγο»

Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Οι συνήγοροί του Βάσω Πανταζή και Σπύρος Μουζακίτης υπέβαλαν στο Συμβούλιο Εφετών αίτημα άρσης της προσωρινής του κράτησης, στο οποίο ο κ. Μπούκουρας εξαπολύει βολές κατά της εισαγγελικής πρότασης με την οποία ζητήθηκε η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μουζακίτης, σε δήλωσή του για την προσφυγή του βουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην συνάδελφό του Ισίδωρο Ντογιάκο (ο κ. Μουζακίτης είναι πρώην εισαγγελέας, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν υπηρέτησε στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα και τώρα ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα) αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Όπως αναφέρει ο κ. Μπούκουρας στην αίτησή του, ο κ. Ντογιάκος επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τον πολιτικό του λόγο: «Ο κ. εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να "δαιμονοποιήσει" εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις "μάχη", "τελική νίκη", "ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής", "στρατι��της"». Ο ίδιος, μά��ιστα, παραθέτει παραδείγματα από συνεντεύξεις βουλευτών άλλων κομμάτων θέλοντας να δείξει ότι οι λέξεις «όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό, δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Ο κ. Μπούκουρας ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους, με την έτερη συνήγορό του Βάσω Πανταζή να δηλώνει πως «είναι λογικά αδιανόητο να κρατείται προσωρινώς ο κ Μπούκουρας, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, τη στιγμή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και να είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top