Σάλος:Καταγγελίες Μητσοτάκη για «φάμπρικες» παράνομων προσλήψεων στους δήμους

Η ανάμειξη του Αλ. Μητρόπουλου - Στα 2,1 εκ. ευρώ η ζημιά στο δήμο Δραπετσώνας

Σάλος:Καταγγελίες Μητσοτάκη για «φάμπρικες» παράνομων προσλήψεων στους δήμους
Χαμός επικράτησε στη Βουλή μετά από ανοικτή σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Μητρόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις παράνομες προσλήψεις στους δήμους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε ένα πόρισμα του ΑΣΕΠ το οποίος περιέχει αποκαλυπτικά στοιχεία για μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο δήμο Δραπετσώνας που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι υπάλληλοι αλλά και η δημοτική αρχή παρανομούσαν εν γνώσει τους όταν έκαναν τις μονιμοποιήσεις, στέλνοντας στον ΑΣΕΠ πλαστά στοιχεία προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη μετατροπή των συμβάσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε προσωπικά στον Αλέξη Μητρόπουλο, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είχαν απευθυνθεί σε αυτόν και είχαν πάρει την απάντηση ότι κανένας τους δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αλλάξει τη σύμβασή του.

«Τότε ως εργατολόγος, είπατε την αλήθεια. Τώρα (σ.σ.: εννοεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στις απολύσεις) λέτε ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια;» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητρόπουλο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πανδαιμόνιο στη Βουλή.

Ο κ. Δρίτσας διέκοψε τον κ. Μητσοτάκη, φωνάζοντας για «φουκαράδες», προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού: «Δηλαδή λέτε ότι είναι φτωχοί άρα καλώς μπήκαν παράνομα; Αυτό λέτε; Και τι γίνεται με άλλους φουκαράδες που θα μπορούσαν να είχαν μπει νόμιμα και είναι έξω; Αυτή είναι η Αριστερά της ισότητας;».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στη συνέχεα πως βάσει του πορίσματος η ζημιά μόνο στο δήμο Δραπετσώνας ανέ��χεται σε 2,1 εκ. ευρώ και πρόσθεσε με νόημα πως «μιλάμε για 2 εκ. ευρώ και πρόκειται μόλις για έναν δήμο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top