Τσίπρας: πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι έρχονται εκλογές

«Πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα» τόνισε

Τσίπρας: πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι έρχονται εκλογές

Κάλεσμα ετοιμότητας για τις εκλογές που προεξόφλησε ότι έρχονται απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.

«Πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν «καταλυτική η παρουσία μας στη ΔΕΘ, καθώς αρχικά προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, μετά μας κατήγγειλαν για παροχολογία και προχώρησαν σε ασκήσεις υπερκοστολόγησης. Τώρα τρέχουν πίσω από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας μέτρα ανακούφισης».

Όπως πρόσθεσε «μιλούν για μονομερείς ενέργ��ιες και σπεύδουν αμέσως μετά να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για προτάσεις που τελούν υπό την έγκριση της τρόικας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «σωστά διαμορφώσαμε το κατάλληλο πλαίσιο για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες διαμορφώνοντας πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν τα αποτελέσματα των stress tests και πριν την τελική αξιολόγηση της Τρόικα, οι οποίες δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση».

Πάντως ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο των εκλογών και πάλι:

«Θα το τολμήσει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές; Θα την αφήσουν; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top